Årskrönika 2012

Precis som tidigare bloggår så avslutar jag 2012 med en sammanfattande årskrönika. Det är ett himla jobb att göra men så otroligt roligt att gå tillbaka till och läsa. Tidigare år har ni här:
2008
2009
2010
2011
2011 – årskrönika om husbygget

Året 2012 börjar med att vi firade vår allra först nyårsafton i vårt fina nya hus. Med för att fira hade vi Sofia&Johnny med deras tjejer och Lovisa&Hans med deras killar. Den är en iskall natt, så pass att vi får problem att hålla igång grillen. Det blir en nyårsafton att minnas, mycket pga av det drama som uppstår när säkringar går just som vi försöker få till vår nyårsmiddag! 🙂

Den allra sista januari fyller jag 30 år. Äntligen, tänker jag som har känt mig som 30 i många många år. Jag firar det på det perfekta sättet – litet och med fina vänner som kommer över och äter italiensk middag.

27 mars var det ballerinapremiär. Det är sådant man vill minnas, att det finns ett slut, så här i mörkaste december.

Under den tidiga våren börjar vi röja undan på tomten som är full med skräp efter bygget. Planen för vår trädgård är att vi ska fylla och jämna tomten, lägga på jord och rulla på en frodigt grön gräsmatta. Dessutom ska J bygga en altan till ”baksidan”, den altan som det visar sig att vi kommer att leva på under sommaren. Det blir en himla fart på Js byggande och inga andra än vi två förstår varför det är så viktigt att allt är klart i tid.

I maj tar jag ledigt från jobbet en klämdag och tillbringar den på Skansen tillsammans med Sofia och hennes tjejer. Det är stor skillnad på det här besöket och det innan i oktober 2010. Malte är faktiskt lite småintresserad av djuren den här gången. Jag och Sofia lär oss också läxan att alltid ha med matsäck. Den hårda vägen. Långa långsamma köer i lunchrestaurangen är ingenting jag vill uppleva igen, i alla fall inte med sm nippriga barn med mycket spring i benen.

Juni kommer, vi grillar och njuter av vårt extraliv utomhus.

Nationaldagen firas ute på Siggesta Gård där Malte får rida på en häst för allra första gången i sitt liv. Så uppskattat!

När midsommar kommer packar vi bilen och åker upp till Hälsingland och firar den med mina föräldrar.

Det regnar en del men inte alls lika mycket hos oss i Tyresö som vi förstår att det gör andra delar av landet. Ja, i andra delar av stan om jag har förstått det rätt. Medan vi tittar in mot stan och dess svarta moln så leker vi i solen, badar (givetvis inte jag. Skulle aldrig!) och har det skönt.

I juli fyller Malte tre år och vi bjuder in familjen till kalas den 21 juli. Vad de inte vet är att vi också har bokat in en vigselförrättare och köpt bröllopskläder. Vi vill båda gifta oss, tråkigt nog mycket av praktiska skäl, men ingen av oss vill slå till på stort utan vill hellre ha en liten och intim vigsel i trädgården. Vi får precis som vi vill, det blir en fantastiskt fin dag med glädjetårar och vattenpistoler.


Finaste Malte sover sig genom hela vigseln och vaknar lagom till kalaset!

Dagen efter vigseln åker jag och J till Kreta för en veckas bröllopsresa tillsammans utan Malte. Han får tillbringa sin vecka med mormor och pappous uppe i Stugan. Jag och J bor på ett Couples-hotell där det är minimiålder på sexton år. Inga skrikiga barn vid frukosten och poolområdet – ren och skär lycka för oss!

I augusti får vi finbesök av min kusin Efi och hennes blivande man Michalis som kommer till Sverige i två veckor för att se vad det är för liv vi egentligen lever här uppe i norr. Främst fick de känna på stugliv i Hälsingland men de hann också med ett titt på Stockholm och Tyresö.

Samma månad blir det också en premiärtur för vår del i farmor Jeanette och Kåres båt. En kanondag! Det blir en ganska kort tur från Saltsjö Duvnäs bort till Saltsjöbaden och tillbaka, men det räckte gott och väl för Malte som tyckte att en timme i stöten på en båt var på snudd för mycket. Själv tyckte jag att det var ganska trevligt!

Under sommaren åker vi på småutflykter som ex till Listudden och till Notholmen här i Tyresö. Där letar också mamma cacher och hittar dem!

När hösten kommer med september så bjuder den på brunch på Villa Talliden då Js farmor fyllde 80 år. I födelsedagspresent fick hos en redig ostbricka att förtäras hemma hos oss några helger senare. Jag har aldrig ätit mig så mätt på ost tidigare och kommer förmodligen aldrig göra det igen! 🙂

Pappa kom ner och hängde med oss en helg till Maltes stora förtjusning. Och till min då han bjöd så den köttfärssås som bara han kan göra.

I september åker jag också på min allra första parkeringsbot. 🙁 Jag har faktiskt dragit på mig ytterligare en efter det men jag ämnar att lämna det vid två – inga fler tack!

September är också den månad som jag bestämmer mig för att jag ska göra som min man och anmäla mig till Friskisloppet här ute i Tyresö. Jag tar det lite lugnt i början men ökar på mina distanser lite i taget och jag märker att jag faktiskt orkar mer och mer. Två veckor åker jag på en redig förkylning som sätter stopp för alla mina planer. Jag blir visserligen frisk till själva loppet men jag vill inte göra det halvdant och i efterhand bli sur över att jag hade kunnat göra det bättre om jag hade hållit mig frisk. Kanske blir det ett Friskislopp under 2013? Jag tar i alla fall del av ett lopp på så sätt att jag och Sofia och alla barn hänger med och tittar på Sicklaloppet som J springer, med i mitt tycke stor framgång.

I september är det också dags för årets enda kräftskiva. Jag älskar kräftor och kan lätt klämma i mig ett paket, och jo jag åt många men mättnaden kom nog av allt annat som stod på bordet. Så. Mycket. Mat. Soporna tog Sofia med sig hem för att göra skaldjursfond så slapp vi besudla vår soptunna med dem. Tack för det! 🙂

Oktber – månaden så den första snön faller. Vi testar Familjejympan på Friskis men det är inte den succé jag hade väntat mig. Mina föräldrar drar ner till Cypern men innan de åker hinner jag få med mig mamma och Malte till Värmdö musteri för att göra äppelmust på alla de äpplen som vi plockat hemma hos Js farmor och farfar.


November – snön kommer på riktigt och vi börjar så smått att planera inför jul. Vi testar mathem.se vilket blir en stor besvikelse. Tre veckor kör vi innan vi får inse att det inte alls är för oss. Tiden rullar på och det händer inte så mycket. Mitt träningssug får sig ett schvung uppåt och jag tillbringar mer tid än väntat på Friskis i Tyresö. Annars händer inte så mycket i november faktiskt.

December – vi går på julbord på Tyresö Slotts Wärdshus. Sämre än väntat vilket är et väldigt dåligt betyg eftersom förväntningarna var låga.

Första advent tillbringar vi en stund på Tyresö julmarknad, jag gör pepparkakshus och bakar saffransbullar. Snön faller i sådana mängder att vi knappt tar oss hem till Tyresö en dag.

Och så kommer julen till slut. Äntligen! Malte får julklappar, lämna gröt till tomten och dricka julmust i alldeles för stora mängder. Men det är ju som sagt jul…

Efter skön och långsamma mellandagar bär det nu av till Björknäs hos Sofia&Johnny och flickorna för det årliga nyårsfirandet. Det blir en perfekt avrundning på ett väldigt bra år, vårt första i Tyresö. Om 2013 påminner alls om 2012 så blir det definitivt ett riktigt bra år!

Gott Nytt År på er!
Hälsar Alex

2 thoughts on “Årskrönika 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *