2010 års pepparkakshus

Här är det! Årets pepparkakshus! Nytt för i år är fönsterluckor, kan inte minnas att jag har satt dit några sådana förut. Det blev ett mindre hus än vanligt (det gick bara åt en förpackning deg) men det är ändå alldeles lagom. Det här hamnar nog uppe på topp tre av alla hus jag har gjort i mitt liv. Jag är nöjd. Lagom skevt, lagom dekorerat och lagom trevligt att göra.

I vanliga fall så gör jag hela huset i ett svep. Ritar mallar, kavlar deg, gräddar husdelar, monterar och dekorerar. Det tar flera timmar. Den här gången fick jag dela upp jobbet på flera tillfällen pga en viss liten herre, men det var en bra taktik. Jag hann inte få ont i ryggen och jag hann inte tröttna!

Glömde helt bort att ställa in ett värmeljus i huset innan jag fotade, men ni får låtsas att det lyser sådär trevligt från fönstren.

Har du en pepparkaksfetisch och vill se 2008 och 2009 års hus? Ja, då är det bara att klicka på årtalen.

5 thoughts on “2010 års pepparkakshus

  1. Det lät som att jag var förvånad över att det var fint, så var såklart inte fallet. 🙂 På tal om nåt helt annat så kollade jag igenom gamla bilder (rensar lite i kartonger) å hittade en bild på dig från när vi var på kollo! Det fanns nog en bild på din pappa med i kollobilderna oxå!

  2. Åh kollot! Det hade jag nästan glömt! Har nog bara fina minnen från det äventyret. Kan du inte fota bilden och skicka till mig på FB? Man pappa var säkert svarthårig på den tiden!

  3. Men gud, nu får man ju prestationsångest! Eller nej, det får jag faktiskt inte, jag väljer att bara bli imponerad att du orkar pyssla och dona så fint! 🙂
    Önskar jag hade den energin, men jag nöjer mig med att titta på din fina ”julboning” istället! Lite inspirerad blir man ju också… jättefint i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *