#5 12 Angry Men och #33 Casablanca.

När vi såg den här tidigare i veckan så utbrast jag mitt i filmen att ”jag gillar det här!” Jag hade aldrig ens hört talas om den här tidigare och vad roligt det är att bli glatt överraskad när man inte har några förväntningar. Så himla bra film! Läste att Henry Fondas karaktär brukar ligga med på listor på Greatest Movie Heroes of All Time. Det förstår jag! Härligt med en filmhjälte som inte bär vapen eller är en superhjälte 😉

Det är gott om Topp 100-filmer i TV-tablån så här över jul. Idag råkade vi se att Casablanca skulle sändas på eftermiddagen och då jag var sänkt i magnumförkylningen hade vi ändå inga andra planer. Jag har ett svagt minne av att jag har sett den här tidigare men mindes ändå inte mycket av handlingen faktiskt. J hade (kors i taket) inte sett den så då blev det ju dessutom lite roligare. Filmen är från 1942 (kanske den äldsta på listan?) och hade vi kört en drinkning game på alla klassiska citat från filmen så hade vi varit kanonfulla i slutet 🙂 Here’s looking at you, kid.

One thought on “#5 12 Angry Men och #33 Casablanca.

  1. Pingback: 2017 års projekt. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *