– R – K – S K S A L L A D

  

Det märkligaste som sänds på svensk TV just nu måste ju vara Lyckohjulet. Jag får inte riktigt ihop det i mitt huvud. Vad i hela friden gör Hans Wiklund i det här programmet och hur dåligt med pengar har han egentligen? Att Hanna Graaf är med som bokstavssnurrare är väl kanske inte lika förvånande, hon känns helt enkelt inte lika felplacerad som Wiklund. Däremot kan jag ju tycka att hennes funktion i programmet är aningens onödig.

På åttiotalet var Ulrika Nilsson (jovisst, nyhetsankaret på TV4) oumbärlig i ordleken för hon vände ju på de stora blocken så att bokstäverna skulle avslöjas. Men i denna digitala ålder vi nu lever känns det som att Graafs petande på touch screens känns aningens omotiverad. Jag kan rent spontant känna att bokstäverna ju borde kunna bli synliga utan henne, men vad vet jag…

Jag tittar på ett avsnitt just nu. Första gången. Jag skulle vilja skylla på att jag inte orkade sträcka mig efter fjärrkontrollen för att byta kanal men jag orkade uppenbarligen slå upp laptopen igen så den ursäkten funkar nog inte. Jag kan snabbt konstatera att programmet riktar sig till samma människor som tittar på de löjligt enkla ordprogrammen som går på dagtid. Ni vet de där programmen där programledarna själva spyr för att upplägget är så dåligt.

Raila, en dam i sina bästa år, snurrar förväntansfullt på hjulet. Ledtråden är Vegetariskt och Hanna Graafs touch screen-skyltar visar bokstäverna

_ R _ K _ S K   S A L L A D

Man skulle kunna tro att Raila ska ge sig på en gissning av ordet på en gång men hon gör mig istället besviken. Besviken på hennes intelligens. Besviken på mig själv som ägnar min dyrbara Maltetid på att titta på det här. Besviken på TV3 som sänder programmet på en tid då de istället skulle kunna visa ännu en repris av How I Met Your Mother

Hans Wiklund frågar henne om hon vill gissa på ordet med ledtråden Vegetariskt. Raila tittar på Hans, hon tittar på Hanna och hon tittar på bokstavstavlan.

Nej, jag tar ett F.

12 svar på ”– R – K – S K S A L L A D

  1. och sen blir folk förvånade när jag säger att jag inte brukar titta på TV… Jag hör ju att jag inte missar nå´t,,,,!

  2. Tror jag kläggat ihop hjärnan helt nu när jag varit utan allers korsord i två månader – jag kan inte räkna ut vad det ska vara för sallad. Nä jag driver inte! Hit me facit nu!

  3. Men ge dit – behöver facit nu, har grubblat hela natten. E de så simpelt som fruktsallad? I så fall har du sluntit lite på tangenterna… Nå säg nu!

  4. Håller med ett så dumt och spånigt program där den kvinnliga programledaren ska stå och åla sej och visa alla blekta tänder,sen kan man ju dessutom gissa orden hur lätt som helst , uch billigt upplägg .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *