Äckelfläkt

Varför är det så att man kommer in på opassande ämnen när man sitter och äter? Det hände idag på lunchen då vi började prata om äckliga saker man måste göra i hemmet. Etta på listan blev, föga förvånande, rensa badrumsavloppet. Sjukt äckligt! I alla fall i ett hem där det finns minst en person som är långhårig.

Tvåa på listan blev att rengöra fläkten över spisen. Eller alltså, de andra tyckte det, och jag nickade med och bara antog att det är äckligt, för i ärlighetens namn har jag aldrig gjort det. Och jag flyttade hemifrån 2002! Jag frågade nyfiket ungefär hur ofta mina kollegor rengör sina köksfläktar och jag fick varje månad till svar. Panik. De sa också att om man inte gör det tillräckligt ofta så blir själva filtret i fläkten mättat och kan inte ta upp mer äckel från stekoset, och då droppar det ner på spishällen.

Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att gå fram till fläkten. Jag lutade mig nyfiket fram under den och upptäckte att vi har ett äckligt hem. Där satt de, fettdropparna, och bara väntade på att släppa taget och falla ner på hällen. Några hade redan släppt och låg där och äcklade sig på spisen.

Ikväll ska vi alltså rengöra spisfläkten. Måste bara ner på coopen och köpa plasthandskar först, för det där vägrar jag ta i. Jag funderar på att spela på gravidkortet, jag har trots allt knappt gjort det hittills, och be J göra det. Vi får se.

2 thoughts on “Äckelfläkt

  1. Gravidkortet funkar alltid.
    Efter det kan du alltid använda, menskortet och efter det Klimakteriekortet, det värsta av dem alla… Det är underbart att vara kvinna! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *