Adventsbesök och måndagsbestyr.

Det var lite bra tajming tycker jag att första december och första advent hamnade på samma dag. Julupptakten drog liksom igång på riktigt då, trots att snön är som bortblåst.

Förra årets första advent tillbringades på julmarknad här i Tyresö. Jag gick tillbaka i bloggen och tittade och det är svårt att förstå hur mycket snö som låg på marken redan då. I år är det än så länge barmark och ett par plusgrader, åtminstone mitt på dagen, men jag har inga som helst problem att komma in i julstämning. Speciellt i år då Malte pratar så mycket om det iom att de laddar på förskolan.

Årets första advent inleddes med att vi alla parkerade oss framför Barna Hedenhös. Maltes uppmärksamhet flackade en hel del ska jag väl erkänna men jag tycker att den verkar lovande. Självklart beror det också på att Fredde Granberg och Sissela Benn är med för jag gillar dem rent generellt. Morgonen övergick till förmiddag och dagens första besök i form av farmor Jeanette och Kåre som kom över på take-away-lunch. Det händer väldigt sällan att vi köper hem det, kanske för att jag är för snål och för lat att åka iväg och handla :), men igår var det riktigt gott faktiskt.

Se så kreativ jag är! 😉 Har tom plockat egna kottar att ha som dekoration! Jag imponerar på mig själv i kubik! I förgrunden ser ni en suddig tallrik kyckling med cashewnötter, vanlig hederlig adventsmat mao.

Efter att vi proppat oss fulla med saffransbullar var det dags för andra sittningen, den här gången med Kaj och Maria. Behöver jag säga att jag hoppade över middagen när det var dags för den?

Den här veckan har jag inlett med storhandling. Jag försöker matplanera i tvåveckorsstötar och så handlar jag för det varannan måndag. Efter förmiddagens långpromenad fram och tillbaka till BVC åkte jag därför till Maxi och handlade på mig de kommande fjorton dagarnas middagar. Jag vet inte om det berodde på promenaden eller på mathandlingen (jag avskyr att gå runt i matbutiker) men efter det var jag helt slut och med en sprängande huvudvärk som vägrade att he med sig fick jag krypa till korset och avboka kvällens Skivstångspass. Jag orkade verkligen inte ta mig iväg. Men imorgon – då ska det bli av! Det måste det, annars kommer jag ju aldrig ta mig dit!

En parentes i inlägget men för mitt minnes skull: Kände igår för första gången efter om jag har någon magmuskeldelning och jag fick bara in ett finger ovanför naveln. Bra! Och knipövningarna gör jag slaviskt, jag är en liten mönsterelev på den fronten!

One thought on “Adventsbesök och måndagsbestyr.

  1. Åh, jag hade också tänkt skivstång igår kväll men var också ovanligt trött efter ett IKEA besök. Vi kanske måste boka in nått tillsammans så man inte har chansen att dra sig ur? Det var ju Peter igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *