Adventsfika och årets pepparkakshus.

IMG_4317.JPG

Den här söndagen började som den brukar göra på söndagar, med ett familjejympapass. Medan jag och Malte skuttade omkring där så lade J ut heltäckningsmattan i hemmabion och fick sen hjälp av mina föräldrar att spänna upp tyg på väggarna. När jag väl kom hem satte jag en deg på jäsning till fisksoppan och tog fram saffransbullar från frysen. Det var ju dags för adventsfika! Farmor Jeanette kom över också, för att leka med barnen.

Framåt kvällen, när vi var alldeles dästa efter maten, så kom jag på att jag ju hade lovat Malte att vi skulle dekorera pepparkakshuset så det var bara att ta fram florsocker och äggvitan för att göra kristyr. Tidigare år har jag allltid gjort en grej av att jag varje jul ritar och bakar ett alldeles eget hus men med start förra året så kör jag nu färdigköpta väggar och tak. Det känns onödigt att lägga ner allt det jobbet på ett pepparkakshus när det äldsta barnet dekorerar på ett sätt som, ehm, jag själv kanske inte skulle välja att dekorera det…

IMG_4318.JPGIMG_4320.JPG

Min mamma hjälpte Malte att plutta på godiset på huset medan jag kluttade ut kristyr att fästa med. Hade jag fått välja själv att jag ju enbart satt Non Stop på taket och då i fina täta rader, men min femåring vill ju inte riktigt jobba på det sättet. Det var på med geléhallon och punschpraliner och jag höll god min för det är ju det en god mor ska göra i sådana här lägen. Ge barnet utrymme att få utlopp för sin kreativiteeeet. Jojomensan. Men det kröp i mig ska ni veta! När Malte tappade intresset fick jag och mormor avsluta det hela och då styrde vi upp så gott vi kunde. Jag kommer med andra ord kunna somna ikväll, jag kommer inte ligga sömnlös över ett spretigt pepparkakshus :).

IMG_4325.JPGIMG_4323.JPGIMG_4322.JPG

Hur det blir med hemmabion? Jo det går framåt och även om jag inte är eld och lågor över projektet så får jag medge att det kan bli rätt mysigt där ute när det är klart. Js plan just nu är att vi ska samlas allihop där ute på julafton och titta på Kalle. Vi får se om han hinner få det färdigt tills dess.

IMG_4310.JPGIMG_4315.JPGIMG_4311.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *