Alby Friluftsgård och Hammarby Sjöstad

Jag nappar gärna på minsta aktivitet som innebär att vi kan lämna lägenheten och att Malte kan få leka lite. Efter en ganska mysig morgon där himlen inte var lika mörkgrå som de senaste dagarna så åkte vi därför ut till Tyresö där vi mötte upp Js pappa Kaj och hans Maria. Det var dags för Skördedag på Alby Friluftsgård.

Speciellt stort var det inte, men med tanke på att vi hade en ettåring med oss som inte riktigt vill gå dit man vill utan helst styr det där själv, så var det väl tur att området inte var större än det var. Två bås där det såldes lite blandat, från lokalproducerad sylt och marmelad till knäckebröd. Grillad korv med bröd fanns självklart, samt ponnyridning och provsittning i traktor för de små.

Vi satte oss utomhus i caféet där jag smaskade i mig en köttbulls- och rödbetssalladsmacka. Jag kan inte ens komma ihåg när jag åt det sist men jag skulle väl gissa en åtta tio år garanterat. Malte fick en korv med bröd men precis som förra gången han blev serverad delikatessen så åt han ganska lite och slängde sen bort den. Oh well, det ger sig det där. Alla människor gillar väl korv me’ brö’?!

Efter fikat gick vi bort till hönorna. Malte träffade sin allra första höna uppe i Hälsingland för några veckor sedan och då var han måttligt imponerad. Ja, inte alls faktiskt. Idag var det desto roligare och han stod en bra stund framme vid stängslet och tittade på de små kacklande fåglarna.

När Malte hade tröttnat på dem och traktorerna, och vi hade tröttnat på att jaga Malte samtidigt som vi skulle rädda honom från att falla i nässelbuskar, åkte vi hem till Kaj och Maria där vi blev bjudna på kaffe och bulle. Malte hade den goda smaken att bara äta det lite halvtorra runtom och lämna det saftiga innerst till sin mamma. Han älskar sin mamma nämligen.

När bullarna var slut tackade vi för oss och åkte vidare till nästa stopp. Hos Js mamma Jeanette och Kåre i Hammarby Sjöstad bjöds det på kycklingmiddag och sådant tackar man inte nej till. Där fick Malte fortsätta att röja, bland annat med dammsugaren och med en gardinstång. En stor dag för Malte med andra ord.

Lagom till att valvakan hade kommit igång ordentligt parkerade vi oss i soffan här hemma i vardagsrummet. Att Alliansen vinner valet överraskar inte, jag har ju faktiskt hjälpt till där, däremot är jag faktiskt uppriktigt förvånad att Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen. Jag kanske är naiv men jag trodde verkligen inte det, jag trodde att vi visste bättre! Det känns lite vemodigt och än värre är att det i skrivande stund ser ut som att de förmodligen får en vågmästarroll. Blir lite ledsen i ögat. Det är i sådana här stunder jag allvarligt funderar på om inte det bästa vore att skänka bort Skåne till Danmark.

Tråkig avslutning på en i övrigt grym söndag!

One thought on “Alby Friluftsgård och Hammarby Sjöstad

  1. Jag är inte förvånad att dom kom in i riksdagen.
    Se på resten av Europa, det verkar ha blivit en trend.

    Och nä, man behöver inte gilla korv med bröd. Korv är nog det äckligaste du kan servera! *tviochblä*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *