Alex chocolate chip cookies.

Jag tillbringade kvällen på Tyresös nya mataffär igårkväll, Willys. De öppnade igår och när jag åkte till Friskis som ligger precis intill så trodde jag knappt att jag skulle komma fram. Så galet mycket bilar, parkeringsvärdar och så vidare. Mycket bilar på en parkeringsplats är definitivt något som skrämmer bort en bilförare som jag så jag trodde inte att det skulle bli någon shopping efter mitt träningspass. När jag var redo att åka hem så såg jag att det hade lugnat ner sig på trafikfronten som tur var, så jag svängde in och handlade.

Jag gillar att bo här nästan allra längst ut i Tyresö, men det finns ett par nackdelar. En av dem är att det inte finns några vettiga mataffärer att storhandla i. Coop Extra och Ica Kvantum ligger visserligen i centrum men storhandlar gör man enligt mig i större affärer där det finns bättre priser och större sortiment. Coop Extra har det mesta men speciellt billigt är det ju inte, därför storhandlar jag på Maxi i Haninge. Efter att ha botaniserat lite på Willys kan jag konstatera att jag nog inte helt kan överge övriga butiker och helt ge mig hän  The Big W, de har helt enkelt inte allt jag vill ha, men det är definitivt en välkommen butik här i Tyresö och Coop och Ica här i kommunen har nog förlorat mig som storkund. Tror jag iaf, det kanske är dumt att uttala sig efter ett enda besök när jag tänker efter. Och jag får medge är jag är lite feg när det gäller nya varumärken. Alltså Garant, jag har verkligen ingen koll på Garant. Och Eldorado får jag lite kalla kårar av. J tyckte att jag var fånig och jämförde det med typ Ica Basic och jo, Ica Basics krossade tomater köper jag ju. Men jag kanske inte skulle ge mig på de frysta köttbullarna. Lite så känner jag med Eldorado…

Hur som. Eldorados hasselnötter fick följa med hem och efter dagens bak kan jag väl säga att det inte var något fel på dem ;). Inför dagens fredagsbak kände jag för att baka kakor så vi gav oss på mitt enda cookies-recept. När jag säger cookies och inte kakor så menar jag att vi bakar lite mer American-style och inte typ svenska bondkakor. Jag har ett recept som jag har fått av min mamma som  i sin tur fick det av en arbetskamrat som kommer från Seattle. Asgoda kakor, men idag hade jag inte alla ingredienser så jag gjorde om lite grand och faktiskt, de blev precis lika bra som annars.

3,75 dl havregryn
2,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 krm salt
2 dl brun farin
0,5 dl strösocker
120 g smör
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl hasselnötskärnor
175 gram choklad

Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt för sig. Blanda sen socker och smör i en matberedare, blanda sen i ägget och vaniljsockret. Häll över mjölblandningen i smörblandningen tillsammans med hackad choklad och hackad choklad och klutta ut små  bollar på bakplåtspapper. Platta ut ganska mycket, mer än vad jag har gjort på bilderna, mina blev lite för små och för tjocka istället för tvärtom :). Grädda i ca tolv minuter i 190 grader. Det blir ca 36 kakor men då blir de små. Om man vill ha typ Espresso House-storlek på dem så räcker satsen till kanske 15-20 kakor.

2 thoughts on “Alex chocolate chip cookies.

  1. Garant är ett bra märke tycker jag. Eldorado är ungefär som Ica Basic, en del kasst och en del riktigt bra. Deras sötmandel och vitost är två exempel på bra grejer. Ska dock tillägga att jag inte har provat allt från Garant, men det jag har provat får med beröm godkänt. Plus för deras ekoprodukter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *