Alla kan väl ändå inte vara lantisar!

Här kommer ett inlägg med synpunkter som jag vet att jag inte är ensam om.

Varje kväll när jag ska åka hem från jobbet är det alltid minst en person som bara struntar i de oskrivna regler som gäller på tunnelbanan. Nä, jag snackar inte om de som envisas med att stå till vänster sida i rulltrappan, utan de som struntar i att när ett tåg kommer så ställer man sig snällt vid sidan om de öppnade dörrarna. Detta för att lämna plats åt de avstigande. Sen, när alla som vill av på den aktuella hållplatsen har klivit av, kan de som står på perrongen och väntar gå på. Även här finns det regler att följa. Det är de som står närmast dörren som kliver på först följda av de som står bakom dem. Det fungerar som ett kösystem skulle man kunna säga.

Det låter väl inte så komplicerat, eller hur? Lik förbannat så är det alltid någon som inte följer dessa oskrivna regler! Antingen så ska personen i fråga tränga sig på samtidigt som människor vill kliva av, eller så tränger sig puckot på före de som snällt står precis vid dörrarna och väntar.

Vilka är dessa människor undrar jag? Man kan inte bara skylla på lantisar här, utan jag är övertygad om att fenomenet är desto mer utbrett bland infödda själviska stockholmare. Och det gör mig förbannad!

2 thoughts on “Alla kan väl ändå inte vara lantisar!

  1. Mjo.. precis.. själviska personer som bara tänker på sig själv och bara tänker på att DOM ska fram först tror jag att de e. Sen är de självklart många av de så kallade ”lantisarna”. Frågor angående de där har ja fått sen ja flytta hit.. just om dom där oskrivna reglerna haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *