Alltid vid ritblocket.

Jag vet inte hur det är med era femåringar men Malte älskar att rita och kan verkligen sitta i timmar och göra det. Timmar, jag skojar inte! Det kanske inte händer varje gång med nån timme varje eftermiddag sitter han definitivt efter förskolan. Nu under semestern har det blivit mer än någonsin, så pass att vi på köksbordet har teckningar från ett helt ritblock liggandes. På fram- och baksida. Jag är väldigt tacksam för hans ritintresse för det betyder att han har ett sätt att sätta sig och ta det lite lugnt en stund. Malte har ganska mycket spring i benen, även om det har börjat lugna ner sig lite grand, så allt som kan få honom att sitta mer än en halvtimme är välkommet. Imorse valde han bort Sommarlov på Barnkanalen och satte sig istället och ritade, skönt för en mamma som vill dricka kaffe i ro.

Favoriten hos både honom och mig är de vattenlösliga tuschpennorna som finns på Clas Olsson och som jag nu också har upptäckt finns i Tyresö centrum. Mycket bra! För det har ju hänt att pennorna liksom har flugit förbi papprets kant. Ibland bara på köksbordet men några gånger också på helt andra stället. Som på hela sänggaveln till exempel. Då gick det bort med en blöt trasa. Det gick lätt att torka bort, trots de ilskna ryckiga rörelserna när jag gjorde det! 🙂 Åh vad jag var arg!

Idag fick vi en kort paus från den gassande solen, himlen bjöd istället på en kort skur. I övrigt har det varit sol och värme så som vi nästan har börjat vänja oss vid vid det här laget. Jag skulle kunna vänja mig.

One thought on “Alltid vid ritblocket.

  1. Instämmer i vad du säger om femåringar, L sitter också gärna länge och pysslar med diverse.

    Antons bakdel på nedersta bilden alltså! 🙂 Så sött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *