And here we go! Nu bygger vi!

Jag har inte vågat skriva det förut så detta blir den första: Äntligen är husbygget igång!

I två månader har tomten stått orörd och vi har bara väntat på att man ska sätta igång, men varje vecka har det blivit uppskjutet. Vi har nu i efterhand fått veta att byggföretaget har jobbat med att avsluta det förra husbygget, och det har därför dragit ut på tiden. Jag hade dock uppskattat att vi hade fått veta det istället för att man från Byggtonvillans håll varje vecka och sagt att nu, nu ska vi gjuta bottenplattan. Jag har skrivit det på bloggen förr: ingen skuld ligger hos företaget som ska bygga vårt hus, utan den ligger helt och hållet hos Byggtonvillan som sköter planeringen, kommunikationen med oss och som beställer materialet. Krångligt, jag vet.

Oh well, nu är i alla fall snickarna på plats för att sätta igång. Inuti kantelementen har de lagt ut frigolit och ovanpå detta så lade de igår ut slingorna för värmegolvet. Armeringsjärn läggs ut och sen hälls betong på. Betongbilarna och pumpen kommer på måndag (hoppas jag) och på tisdagen kommer stommen, alltså själva skelettet, som de direkt börjar kapa och spika upp. Det är sagt att det tar ungefär ett par veckor att göra det. Samtidigt snickrar de också ihop stommen till Js hemmabiohus. De närmaste veckorna blir med andra ord väldigt spännande!

Bilderna ligger lite i oordning, pre- och post värmegolvsslingor och armeringsjärn.

Statisk frigolit. Jag ryyyser.

I husvagnen bor snickarna och vakthunden Lexie. Tjuvar göre sig icke besvär.

Det viktigaste som finns just nu: ritningarna.

Köket

Huset sett från grannen

Här samlas all golvvärme. Idag har det provtryckts för att se att det inte är hål i slingorna

Den vattenmantlade braskaminen ska hjälpa till att värma upp huset

Fotot är taget från soffgruppen i vardagsrummet, framför den öppna spisen

Armeringsjärnen. Dessa har vi väntat på ett tag...

Hemmabiohuset

Och det bästa av allt: vi har blåbär!!

 

3 thoughts on “And here we go! Nu bygger vi!

  1. Men lyx att göra ett hemmabiohus! 😀
    Ska bli kul att följa ert husbygge via bloggen. Älskar att se hur saker ”växer” fram allt eftersom. I vårt område är det rätt många nybyggda hus och det byggs fortfarande så det är så kul att gå runt och spana på husen och på de som håller på att göra trädgårdar gör 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *