Annandag strömavbrott

Jag låg lite halvvaken vid halv fem imorse och hade precis nattat om Malte (nya rutiner på gång, återkommer till det) så jag märkte att allt ljus helt plötsligt slocknade ute på gatan. Strömavbrott.

När vi klev upp strax för sju var det fortfarande ett totalt mörker och jag hade svårt att förklara för Malte varför han inte kunde titta på Bolibompa. Vi har jättedålig täckning här borta så eftersom nätverket låg nere hade jag bara Edge. Det blev således ingen Karlsson på taket på YouTube heller. Han blev dock nöjd när jag lyckades gräva fram en Pippi-DVD och stoppade in den i laptopen som nästan var full på batteri. Där satt vi i mörkret och kurade tills solen gick upp.

När ljuset tog över i Tyresö kunde jag se hur stormen hade dragit fram. En elstolpe på granngatan hade rasat ner rakt över vägen, våra utemöbler låg i en hög på altanen och två vindskivor hade lossnat från vårt tak. En hade rasat ner i backen och en hade ställt sig rakt upp. TACK OCH LOV att ingen blev skadad av den som hade ramlat ner!

20111226-182032.jpg20111226-182041.jpg

Vi tröttnade på att sitta hemma utan el så vi åkte till Mio och köpte ett soffbord istället. Ett vitt satsbord att ha framför öppna spisen. Under lunchen fick vi rapporten från Kaj att strömmen var tillbaka och vi kunde åka hem igen. Inget mer strömavbrott på ett tag nu snälla, det är ju aptrist när det händer! Jag vet inte vad jag ska ta vägen när jag inte har uppkoppling, är det något jag behöver jobba på?

2 svar på ”Annandag strömavbrott

  1. Hehe ja man får ju abstinens helt klart,provade på det i Libanon…där kan man ju laga mat iallafall då vi har gas spis,men va 17 gör man i Sverige ?? absolut värsta som finns e strömavbrott !
    God fortsättning !

  2. MEN! Hellre strömavbrott än att bli utan vatten. Positivt tänkande 🙂 god fortsättning Martina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *