Ännu mer Apple HQ och Mayfair. Och middag.

Torsdagen började med en stor ordentlig frukost här på hotellet. Det är en stor hotellfrukost uppdelad på flera stationer så jag tyckte att det var lite knepigt att få en bra överblick. Jag ville ju försäkra mig om att inte missa något gott. Min favorit på frukosten blev i alla fall snabbt den härliga fruktstationen. Mycket färsk frukt, det gillar jag!

Vid nio var jag och Hans åter igen på Mayfair och The Schiaparelli Suite. Hans höll i samma dragning om TÄNK OM som på onsdagen men jag tänkte att lite repetition aldrig kan skada. Efter det stannade vi kvar i den fina sviten för att lyssna på Christer Holger som höll i en väldigt intressant dragning om Sociala media i undervisningen. Det har sagts så mycket kloka och intressanta saker under de här dagarna att jag känner mig alldeles uppfylld av inspiration. Skolans värld är verkligen en spännande plats att befinna sig i just nu!

Lunchdags och vi gick stannade till på en av alla Pret a Manger där jag äntligen fick slänga i mig en sushi. Jag ville så gärna äta det till middag på onsdagen men då var det utplockad så jag fick ta en iofs väldigt god pastasallad, men det är ju knappast i klass med en fräsch sushi. Efter lunchen fick jag några timmar över men efter att ha strosat runt på Oxford Street ett tag längtade jag efter lite internetuppkoppling och gick tillbaka till hotellet. Får man göra så när man är i London?

Efter att ha fått min internetdos tog jag den korta promenaden bort till Apples huvudkontor där jag fick förmånen att få lyssna på Emma Rosén, lärare på gymnasieskolan YBC i Nacka, som tillsammans med två av hennes  elever berättade om hur de rent konkret jobbar med 1:1 på deras skola. Alltså en dator till varje elev. Jätteintressant att lyssna på och lärarmagen pirrade precis hela tiden.

Nere i receptionen efteråt träffade jag Lovisa, barnen och hennes syster Agnes. Jag, som inte har gosat med Malte på ett par dagar nu, fick lite gos tillgodosett när lilla Sixten kom fram och gav mig en bamsekram när han såg mig. Jag fick en till av honom imorse nere på frukosten och kramarna väcker självklart en längtan efter att ha Malte i famnen.  Inte långt kvar nu.

Jag och Lovisa slog följe i spöregnet tillbaka till Cumberland. Väl framme var det bara att börja föna det plaskvåta håret, för jag skulle nämligen vidare. Det vankades TÄNK OM-middag på Mayfair. Deras restaurang ska tydligen rivas om ett par veckor för att ge plats för ett nytt trendigt kök som har nyöppning i mars. Den bulgariska kändiskocken Silvena Rowe (det låter som att jag visste vem hon var innan, men det gjorde jag alltså inte) presenterade femrättersmenyn för oss och så började vi äta. Och oj vad vi åt. Det var så otroligt mycket mat att jag för allra första gången i mitt liv (vi snackar nästan 29 år!) inte åt upp hela efterrätten! Jag var så otroligt mätt av all god mat.

Jag har varit dålig på att fota här i London, jag har inte fotat alls för att vara helt ärlig, men maten fångade jag på bild. De som tycker att mat är kul kan titta, ni andra får scrolla vidare. Jag ber om ursäkt att kvaliteten är lite sådär, men jag fotade med min iPhone.

Oregano Za’atar Blend Crusted Jumbo Prawns, Avocado and Black Sesame Hummus

Ottoman Spiced Lamb Cutlets & Green Harissa

Baby Leaf, Pontarelli, Pink Radish, Nasturtium & Pomegranate Molasses Dressing

Golden Spiced Halibut Shawarma with Green Shoots, Leaves, Blueberry & Pistachio Pilaf with Lemon Balm

Orange & Vanilla and Almond Baklava

Efterrätten var för övrigt en succé, trots att jag inte åt upp hela. Jag har ätit myyycket baklava i mina dar men egentligen är jag inte så förtjust i det då det är för sött, kompakt och för mycket små nötter som man inte känner smaken av. Den här baklavan var faktiskt, om ni kan tro mig, helt fett- och sockerfri och var ändå jättesöt och framförallt luftig. Silvena (jag kallar henne vid förnamn nu) berättade att själva pastryn var gjord på endast mjöl och vatten och det söta kom från vaniljen och apelsinen. Mycket gott.

Det blev en sen kväll för mig. Halv tolv bäddade jag ner mig i sängen, det är sällan jag går och lägger mig så sent. Jag är en liten tant på så många sätt och vis.

Idag blir det en heldag på Londons gator och framåt eftermiddagen ska jag börja ta mig mot Gatwick igen för att åka hem. Jag kommer hem mitt i natten och då ska det bli så himla mysigt att få krypa ner i sängen med en sovande Malte bredvid.

2 thoughts on “Ännu mer Apple HQ och Mayfair. Och middag.

  1. Kul att du känner dig nöjd med dagarna i London. Nu är du
    indoktrinerad, right? 🙂 Själv är jag fortfarande mätt efter
    middagen…

  2. Svar ja, jag har klivit över till andra sidan. Det tog bara två dagar!

    Med en morotskaka från Starbucks ovanpå femrättersmiddagen så känner jag mig nu tämligen nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *