Ännu mer ner i källaren

Efter en dag på jobbet åkte några av svensklärarna till Sheraton. Där bjöds det på föreläsningar om läsning. Det var Natur & Kultur som arrangerade. Det hela skulle avslutas med en föreläsning av Jonas Hassen Khemiri, men ingen av oss orkade vara kvar så länge så jag vet inte alls vad han pratade om.

Det som sades om läsning var tyvärr inget nytt, utan bekräftade bara vad vi redan vet. Övar man så lär man sig, precis på samma sätt som att man blir bättre i tennis om man tränar på det. Enkel matematik men som alla elever (eller föräldrar) tyvärr inte har förstått. Inställningen att läsningen ska komma igång som genom magi, eller att det kommer igång med hjälp av mognadsprocessen är alltför vanlig, men det är väl klart att  man inte lär sig något alls om man inte övar på det.

När jag kom hem fick jag en släng extra energi och satte igång, eller snarare, fortsatte att plocka ner böcker i förrådet. Vi måste ta ner två av bokhyllorna till förrådet, för att få plats med en byrå för alla barnkläder. I helgen blir det ett besök på IKEA för inköp av allt man kan komma på att man behöver därifrån. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *