Äntligen har jag fått lussebaket ur systemet

Jag och Malte hade en lugn förmiddag tillsammans. Lekte lite och tittade på snöflingorna som singlade ner mot marken i en faslig fart. Det var lagom då våra enda planer för dagen var att baka saffransbullar. Jag fick ju smaka av dem som Lovisa hade med sig igår och de var så goda att jag tiggde till mig receptet av Hans som är bagarmästare hos dem.

När J kom hem meddelade jag honom om dagens projekt och att det i Hans recept uttryckligen stod att man skulle hälla ingredienserna i en svart Kitchen Aid. Jag hade mina aningar om att J hade ordnat en sådan till mig i julklapp men jag hade inte trott att han skulle flina och fråga om jag ville ha min julklapp på en gång! I vanliga fall är jag ganska traditionell när det gäller julen. Klapparna ska vara inslagna i julpapper och får inte öppnas före julaftonen. De där traditionerna slängde jag ut genom fönstret och tackade ja till att ta emot gåvan redan idag.

Vi åkte till Maxi och handlade lite mat, svängde in på Barnens Hus och köpte en alldeles för lång pulka åt Malte sen åkte vi till vårt utlämningsställe och hämtade ut min Kitchen Aid där den stod i sin kartong och väntade. Sen fick lussebaket börja!

Min fina assistent fick knåda sin allra första deg och jag får liv att säga att jag är mycket nöjd. Den gjorde sitt jobb och var snygg när den gjorde det. Bullarna blev dundergoda och jättesaftiga. Jag gillar när vetebröd är ljust och inte för hårt gräddat så jag tog ut saffransbullarna tidigt. Lite för tidigt i Js tycke, men inte i mitt. Perrrrfekta!

Just nu lever vi upp till Svenssonlivet och sitter framför På spåret. Malte har somnat redan så jag passar på att syssla med mitt. Imorgon är det äntligen lördag och Malte ska få inviga sin pulka. Kan gå hur som helst!

10 svar på ”Äntligen har jag fått lussebaket ur systemet

  1. Men Dina det är bara att komma! Jag är ju ledig vettu! Är du ledig nåt i slutet av nästa vecka?

  2. Precis! Smör, mandelmassa och socker. Lite kaka på kaka men det blir ju så gott! Trevlig helg tebax på dig!

  3. Va som helst – bara de passar för en vit Bosch. Ja saffransbullar – varför inte. Mitt recept jag kört i Sverige innehåller ju kesella och det finns inte här, så jo ett nytt o bra recept behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *