Äppelgöra.

Tack vare Kaj som ryckte in som barnvakt så kunde jag inleda min lördag med ett skivstångspass samtidigt som J körde spinning. Bästa början på helgen med andra ord, jag älskar skivstång när passen leds av bra ledare!

När vi var klara åkte vi hem, duschade och lunchade för att sen dela på oss. Jag hade gjort en liten lista på grejer som jag ville att J skulle göra och medan han ägnade sig åt det så tog jag med mig barnen till Brevik för att leka med Jack. Malte och han går inte längre på samma förskolor så de träffas inte naturligt till vardags längre. Anna och Andreas har en stor tomt med massor av äppelträd. Superhärligt förstås men det innebär ju också en hel del jobb. Frukten ska skördas och fallfrukten måste tas reda på från gräsmattan. När vi kom över idag var de mitt uppe i att göra äppelmust på altanen.

Låda efter låda efter låda fylldes med äpplen men trots mängderna så var de nog långtifrån att bli klara med plockandet (eller skakandet av äppelträden snarare) när vi gick därifrån. En del av äpplena hamnade dock inte i centrifugen utan i en pajform – precis min kopp te! Asgod paj med ett så där precis lagom knäckigt smultäcke med farinsocker och sirap. Jag gillar när det liksom är stora klumpar i täcket, det blir så himla gott med vaniljsåsen.


Annas kompis Mattias tog hand om och lekte med barnen medan vi hann dricka upp vårt kaffe (medans det fortfarande var varmt!). En sån kompis skulle man alltid ha till hands ju!

Ikväll tittar vi på Sex Tape med Cameron Diaz och Jason Segel. Verkar sjukt lovande, ikväll kommer jag garva så att jag kissar på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *