Är du verkligen säker på att du inte har en TV?

– Hej det är Alex.

– Ja hej jag heter Sebastian och ringer från Radiotjänst i Kiruna. Vi ringer runt till boende i Johanneshov för att påminna om att betala TV-avgiften. Jag undrar bara om du har glömt att betala den.

– Nej det har jag inte glömt.

– Okej, men du har en TV eller?

– Nej det har jag inte.

– Hm… Nähä… du har inte tänkt skaffa en TV snart?

– Nej det har jag inte tänkt.

– Okej, men du vet om att man måste betala…?

– TV-licens ja, jo det vet jag om.

– Eh, okej. Då får jag önska dig en trevlig kväll då.

– Tack detsamma! Hej då!

Han var ju himla ihärdig den där Sebastian. Kan bero på att han klart och tydligt hörde fotbollsmatchen i bakgrunden…

9 svar på ”Är du verkligen säker på att du inte har en TV?

  1. Jag bävar den dag de faktiskt står utanför dörren. Kan man fortsätta förneka då om de faktiskt ser tvn?

  2. Det finns ett provat fall där en kontrollant såg TV:n genom fönstret. Killen blev ändå friad av någon anledning, jag tror att det var ord mot ord. Så länge man fortsätter att förneka så har man ingen TV…

  3. En av anledningarna till att ta bort den fasta telefonen. Man behöver inte bli jagad av olika säljare och myndigheter! Tills den dagen de står utanför dörren…men då öppnar man inte!

  4. Har en gyllene regel att inte öppna om det står någon okänd utanför dörren. Min man var inte helt med på det, då han öppnade en gång när jag inte var hemma. Utanför stod en kontrollant från… just det, Radiotjänst. Tv:n var inte på, men han pallade ändå inte att ljuga, så nu får vi snällt betala 519:- i kvartalet. Surt…..

  5. Nämen Carro, ring och avregistrera dig. ”Nu har TV:n gått sönder och ligger på tippen. Nej, vi ska inte köpa en ny.” Svårare än så är det inte, har själv ringt det samtalet.

  6. Ja, funderar faktiskt på att göra det. Kanske i samband med flytten. Typ, vi har sålt tv:n nu och klarar oss utan. Känns så beigt att ge dem typ 2000 spänn om året. Ja, vi har ju tv, så om man ska hårddra det, så ska vi göra rätt för oss. Men jag har ingen lust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *