Årets första och enda kräftskiva!

Äntligen har jag fått äta kräftor! Jag älskar kräftor och kan lätt klämma i mig ett paket själv om jag får. Säkert mer! I lördags bjöd Sofia och Johnny över oss alla på kräftknytis, ett hellyckat koncept där alla inblandade var nöjda när de gick hem. Jag gissar att värdparet var uppe halva natten och städade efter oss så jag hoppas att de märkte att vi alla uppskattade kvällen!

Några av de lite finare bilderna är lånade av Alfva. Hon är grym på att fota, trots liv, rörelse och dåligt ljus.

J har tagit bilden, därav fokus på fruktig drink istället för mig! 🙂

En glad Ida!

Hjältinnan Sofia som planerade, roddade ihop och bjöd oss alla på en mysig kväll. Tack fina du!

Vår toppbloggerska Lovisa!

Så här ser det ut när bloggare går på kalas. Att glömma kameran hemma är en dödssynd.

Som sagt. Notera min vänsterhand över ansiktet. Jag kan inte blunda med ett öga! 🙂

Två av våra underbara barn; Emelie och Malte på en trehjuling. Tillsammans.

Lilla A rundar av måltiden med vinbär.

Sixten är tydligen inte så förtjust i frukt. Om de inte är av plast förstås!

Som ni ser på bilderna var vi mååånga. Tio vuxna och åtta barn varav sju var under två och ett halvt! Helt galet men alla barnen var mirakulöst på fenomenalt humör precis hela kvällen. De lekte fint och delade leksaker med varandra så bra man bara kan när man är drygt två. Malte har en förmåga att tycka att allt är hans så fort någon annan visar intresse för vad det nu kan vara men han höll det den här gången på en nivå som vi kunde leva med. 🙂

Så till maten! Jag gillar allt som hör kräftskiva till; pajer, pajer, pajer, kräftor, bröd och ost. Nice! Nubben är med av tradition men jättegott är det väl inte… Den här kräftskivan bjöd på två för mig nya delikatesser: Hans päronpizza och Sofias cheesecake med kavring och rom (tror jag att det var…). Riktigt smaskigt. Kräftorna är ju det godaste och jag hade fullträffen med mig, Vätternkräftor som jag fått från Jeanette och Kåre. Skålen var tom när jag var klar! När jag sen hade klämt i mig Sofias äppelkaka med mörkt muscovadosocker och hemgjord vaniljsås OCH min egen kola- och pecanpaj med vaniljglass så kunde jag inte ens dricka upp mitt kaffe. Det var stopp.

Sötkorven Baxter, yngst i sällskapet men gick inte och lade sig först för det!

Tack alla fina för det trevliga sällskapet och ett särskilt stort tack till Sofia&Johnny som bjöd oss alla in i ert hem. Ni är det ultimata och perfekta värdparet!

Lilla A och Malte vid barnbordet. Där serverades det köttbullar, potatis och grönsaker.

Emelie, Lykka och Nathalie dyker ner i maten. Nam nam.

Två barn gav sig på kräftorna, bra! Lilla A slukade en fem sex stycken och Emelie var nog inte sämre hon.

Sofia bjöd på kräftdamm! Aldrig har väl barnen samlats och tystnat så fort!

Goodiebag men russin, jordgubbar, vindruvor och ett par chokladrån. Kvällen var fulländad. För oss alla!

Har man barn omkring sig så blir det en del bilder i profil!

 

 

 

5 thoughts on “Årets första och enda kräftskiva!

  1. Haha! J äter inte kräftor så värdinnan stekte upp en hamburgare åt honom! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *