Årskrönika 2011 – Huset

När jag först satt och funderade på det  här inlägget och vad jag skulle fylla det med så slog det mig att jag tyckte att det är ett synnerligen händelselöst år jag lämnar bakom mig. Men det stämmer ju inte. Det har ju hänt en hel del, även om det inte innefattar en massa resor till soliga länder. Jag har tillbringat tid med min familj och mina vänner, jag har fått se Malte växa upp till att bli en härlig kille och, framförallt, har vi både hunnit påbörja och avsluta vårt husbygge vilket kulminerade i en inflytt precis innan jul.

Vi köpte vår tomt sommaren 2009 när Malte bara var ett par veckor gammal. Vi bestämde tidigt att vi inte skulle bygga huset förrän 2011 vilket skulle ge oss tid att bestämma vilket typ av hus vi ville ha och vem som skulle få bygga det åt oss. Efter förarbete med arkitekten Stefan hade vi ritningarna klara och vi bestämde oss för att gå vidare med Byggtonvillan. Kalborg Bygg & VVS skulle få förtoendet att få bygga drömhuset.

I mars kom Tyresö kommun ut till tomten och gjorde grovutstakningen av huset i den djupa snön.


Markarbetet bjöd på en otrevlig överraskning som vi egentligen borde ha räknat ut själva. Under ytan låg berg och väntade. Tack för det sa begssprängaren!

Så kom äntligen den dagen då grunden skulle gjutas. En milstolpe. Jag och Malte var självklart på plats och det var mäktigt att se kantelementen fyllas med den betong som vårt hus skulle byggas på! Ashäftigt faktiskt!Byggsatsen levererades baras någon dag efter att grunden hade gjutits, nu var det bara att sätta igång att bygga. Så här i efterhand känns det som att det sa vips så var en, två, tre, fyra väggar uppe och helt plötsligt hade vi också en övervåning.


Vår fasad är vi väldigt stolta över för den är snygg som satan. J och Kaj kämpade hela sommaren (jo nästan) med alla måla alla tusen brädor med järnvitriol innan snickarna spikade fast dem.


När det nästan kändes som att vi var klara så påbörjades huset invändigt. Och det är ju det som tar tid… Här är allrummet på övervåningen. Det är här vi idag hänger framför TV:n och tar det lugnt.

 

Och så kom helt plötsligt den dag då vi fick flytta in. 17 december 2011. Helt jäkla sjukt to tell you the truth. Det firades med att alla kom och firade julafton hos oss. Bättre inflyttningsfest får man leta efter!

 

One thought on “Årskrönika 2011 – Huset

  1. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *