Årskrönika 2011

Jag har ju varit så duktig hittills och skrivit årskrönikor 2008, 2009 och 2010 så då får jag ju lov att göra det även för det här året som vi igår lämnade bakom oss. Jag tycker dessutom att det är ganska kul att gå tillbaka och se vad jag har gjort det senaste året, oftast känns det som ingenting men det stämmer ju inte.

Året började med en liten liten pytteresa, min enda utlandsresa i år om jag inte minns helt fel. Jag hade varit föräldraledig i ett och ett halvt år och hade tänkt att vara det i ett halvår till då jag blev tillfrågad om jag ville bli verksamhetskoordinator på TÄNK OM. Jag tackade ja, och det började ju bra då jag fick tillbringa min allra första arbetsdag i London där jag fick hänga på The Mayfair och Apples huvudkontor. Att det regnade typ hela tiden gjorde mig ingenting, jag fick bo på hotell, äta hotellfrukost och inte behöva rå om lilla Malte som var kvar hemma i Sverige.

Eftersom jag började jobba tidigare än vad som var tänkt fick vi slänga in Malte i förskolekö fort som attan. Vi hade tur för i vår garantimånad mars fick vi en plats på vårt förstahandsval, en kommunal förskola i Hammarbyhöjden. Inskolningen skötte J och allt gick galant (förutom att den första dagen fick inledas med ett besök på vårdcentralen!). Precis som vi hade trott så passade förskola honom utmärkt och han blev snabbt varm i kläderna.

I april firade vi påsk hemma hos Kaj och Maria i Tyresö och jag bjöd på den största moussetårtan jag har gjort någonsin. För stor men ganska god. Malte upptäckte också hur roligt det kan vara att leka med pappa Js farfar Anders som outtröttligt drog honom fram och tillbaka i skrindan.

I april kom också mina föräldrar hem till Sverige för att tillbringa sommarhalvåret, och som brukligt fick Malte en sommarklippning. Äntligen! Muta med en piggelin så går allt jättebra.

När sommaren kom hade vi ingen riktig semesterresa planerad eftersom vi var mitt uppe i husbygget. J jobbade mycket ute på tomten och arbetade men sommaren svischade ändå förbi med småutflykter som avlöste varandra. Som till exempel


fika på Kaffetorpet vid Sofia och Johnnys kolonilott i Listudden…

flyga drake uppe i sommarstugan i Hälsingland…

leka i nybyggda Indianparken precis i närheten av vår lägenhet i Hammarbyhöjden…

äta korv med bröd med Sofia och barnen på Listudden…

åka på 60-årskalas i Strängnäs…

midsommarfirande på Granlund i Vagnhärad…

mammamiddag i Björknäs…

bada i poolen i Hammarbyhöjden..

gå på teater på Axamar bruk…

bada i Nytorpsbadet…

fika i Växbo…

fika på Café Notholmen…

titta på djuren på Skogs medeltidsdag…

Vi gjorde så klart en massa annat också men det ser onekligen ut som att vi fikade en hel del! 🙂 Under semestern gick jag en intensivkurs på en trafikskola i Söderhamn och den 9 augusti klarade jag uppkörningen!

När hösten kom så lunkade den på ganska långsamt. Det hände inte mycket utan fokus låg nästan enbart på huset. Vår vardag var ganska tråkig då J var iväg nästan varje kväll efter jobbet för att kolla bygget. Ett litet projekt under den här tiden var att sälja vår lägenhet, en nervös affär. Efter att ha städat och piffat upp fotograferades den redan under sommaren. När vi sedan lade ut annonsen i oktober gick det fort och lägenheten blev såld innan visning. Så himla skönt!

November innebar den årliga transportsträckan till julmånaden och inte mycket hände utöver att vi med spänning följde bygget och förberedde inför vår inflyttning. Min räddning under den här hösten, kanske det här året, var de energigivande middagar som jag såg till att unna mig med vänner.

Självklart har det missats en massa här men helt plötsligt kom julaftonen och allt vad det innebär. Det firades med julgran, julmat och paketöppning i vårt nya hus och hade inte kunnat vara bättre.

Det har varit ett bra år, ett händelserikt år men också en tid av bara väntan. Väntan på att få flytta in i vårt drömhus. Nu när vi äntligen har fått göra det får vi formulera nya drömmar att uppfylla 2012. Så vad bjuder 2012 på då? Massor och ingenting. Självklart har vi våra planer och nu är det bara att hoppas på att de går i lås!

Hej då 2011, jag glömmer dig inte!

One thought on “Årskrönika 2011

  1. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *