Årskrönika 2008

Det nya året 2008 kunde inte ha börjat bättre eftersom det firades in i Khao Lak! I julklapp hade jag fått en två veckor lång resa till Thailand av J och resan kunde inte ha kommit mer lägligt då vädret här i Stockholm inte så hade så mycket att önska. Året började också bra iom att J nu äntligen hade tagit sitt förnuft till fånga och flyttat tillbaka till Sverige från Tyskland. Vi trängde ihop oss i min etta i några månader men sålde den i mars för att flytta in i vår nya lite större lägenhet i Hammarbyhöjden.  Jag gillade min lilla, speciellt eftersom den var helt nyrenoverad med ett toppfräscht kök. Men det var ju inte så att vi bytte ner oss utan flyttade ju ifrån en jättefin lägenhet till en annan nyrenoverad pärla. Ja, minus fuktskadan i badrummet dårå…

Våren förflöt riktigt bra och den sista terminen på utbildningen gick smärtfri. Jag och nyförlösta Katta skrev vårt examensarbete med den lilla kräkbebisen Kajsa som sällskap. Det visade sig vara en utmärkt metod då det alltid är trevligt med en liten bebis i rummet, men också för att vi blev tvungna att hålla ett tempo som var sådär lagom. En trevlig vår var det helt enkelt, som kulminerade i ett avslutande av mina studier. Det hela var väldigt odramatiskt, men Katta uppmärksammade det hela genom att bjuda med mig till Nynäshamns havsbad för en heldag! Perfekt!

Sommaren var väl ingen topp direkt rent vädermässigt, men den var oerhört bra på så sätt att jag tog ut alla min semester från Konsum för att slippa jobba. Ett orosmoln låg dock och lurade. Skulle jag få något jobb? Att jobba halvtid på en skola och sen dryga ut kassan med att fortsätta jobba på Konsum bara fanns inte i min värld. Det skulle vara det ultimata straffet. Jag ville desperat därifrån. Det fanns inte gott om jobb att söka men jag slängde iväg några ansökningar lite då och då. Ingen hörde av sig förrän jag klargjorde att jag var född och uppvuxen i Sverige, och trots mitt utländska efternamn var svenska mitt modersmål. Då minsann blev jag intressant. Jag fick intervjuer och tre jobb! Jag fick alltså möjligheten att välja, vilket var helt oväntat. Valet var dock inte svårt då jag blev erbjuden en heltidstjänst på en gymnasieskola med svenska och religionskunskap på schemat . Ja tack! Jag sa således upp mig från Konsum och min drygt åttaåriga anställning där kunde äntligen avslutas.

Augusti tog vid och jag började jobba. Fan vad kul det var! Fan vad kul det är! Mamma och pappa sålde sitt hus och flyttade upp till sommarstugan i Hälsingland. Efter några månader drog de vidare till Cypern för att övervintra där. Höstterminen (jag lever ju fortfarande i skolans värld trots att jag inte längre är student) förflöt fort. Jag har jobbat och jobbat och knappt släppt jobbet en sekund. Alla tankar har ägnats åt skoluppgifter och elever. Jag hoppas att det snart går över då man blir väldigt trött av det. Jullovet var därför väldigt välkommet eftersom jag var helt färdig mot slutet. Av flera anledningar. Julaftonen var jättetrevlig med hela Js familj i vår lilla söta lägenhet.

Och nu är det helt plötsligt nyår igen. Imorgon är det ett nytt år; 2009. 2008 har verkligen varit ett riktigt bra år. Jag har absolut ingenting att klaga över. Det har hänt massor, och magkänslan säger mig att 2009 bara kommer att bli bättre!

3 thoughts on “Årskrönika 2008

  1. Pingback: Årskrönika 2010 | tantalexandra.se

  2. Pingback: Årskrönika 2011 | tantalexandra.se

  3. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *