Aspuddsparken

Kylan och vintern smyger sig så sakta på men det betyder inte att vi stannar inne med det. Sofia hade kollat upp Aspuddsparken som utflyktsmål så idag åkte vi dit för att se om det var något att ha.

Aspuddsparken är en park som inte så otippat ligger i Aspudden. Förutom att bjuda på de vanliga sandlådorna och klätterställningarna, vilka visserligen är mycket uppskattade av de små, så finns det också djur och natur. Kaniner, getter, kaniner och annat finns inhägnade och höns och en tupp går fritt omkring i området. Det finns också ett så kallat Parkhus som liknade en öppen förskola. Vad vet jag, det är förmodligen precis vad det är.

Vi bestämde att vi skulle åka dit tidigt så att Malte och Emelie skulle hinna leka av sig riktigt ordentligt innan det var dags för lunch och vila. Jag hade klätt på Malte varmt så att han skulle klara en heldag utomhus men självklart lyckades han riva av sig sin mössa och i smyg slänga iväg den från vagnen när vi gick till tunnelbanan. Som tur var hade Sofia med sig en mössa extra så Malte fick låna den. Vilka är oddsen för det?!

Efter en massa lek i sandlådan, och ett antal avstyrningar från lek i vattenpölar, fick barnen titta på djuren. Malte tyckte att geten var mest spännande, på andra plats tuppen. Efter att de hade fått röja satte vi oss vid en parkbänk där vi dukade upp allt Sofia hade med sig i sin stora ryggsäck. Varm nyponsoppa till de små och kaffe i termos till oss stora. Pastasallad plockades också fram samt korv och bröd som lades på parkens tända grill. Vi hade det riktigt trevligt men när de tiggande hönorna började bli lite väl närgångna tyckte fågelrädda Sofia att det började bli lite läskigt.

Efter lunchen fick de små leka lite till men sen var det dags för en promenad i vagnen så att de kunde somna. Och vi vuxna dricka lite kaffe. När de somnat så bestämde vi oss för att leta reda på ett mysigt café att sätta oss på istället för att ta fram kaffetermosen. Med hjälp av iPhonen letade vi reda på ett bagerikondis som verkade trevligt och så gick vi.

Vi fick gå igenom Aspudden och jag som har levt i en Nackabubbla hela mitt liv hade självklart aldrig vart där förut. Det var ju jättesött med sina gamla fina hus! Cafét vi hade valt låg ganska nära Örnsbergs tunnelbanestation så vi gick dit och vi ångrade oss inte en sekund. Det var ett sånt där bageri där man bakade allt själva och inte beställde från Delicato. Det gillar vi! Vill man ha en delicatoboll kan man ju lika gärna köpa det på Ica liksom. Till halva priset dessutom. Hembakat ska det vara!

Fika när barnen sover, det är livet på en pinne.

Aspuddsparken var en hit och så fort som det blir vår och värmen kommer tillbaka så åker vi dit igen! Då är ju dessutom barnen större och kan uppskatta djuren ännu mer.

Den slängda mössan hittade jag för övrigt på gräsmattan när vi kom hem från tunnelbanan, men läxan är lärd. I morgon köper vi fler mössor!

3 thoughts on “Aspuddsparken

  1. Jag skulle nog tro att vante är mer troligt att man behöver 70 uppsättningar av… De lär ju bara försvinna…
    Såg riktigt trevligt ut där ju, området är ju tokmysigt!

  2. Tack! Jag kände mig väldigt läcker med både mössa och munnen full med socker och nötter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *