Astrid Lindgrens värld.

Ja det ser ju lite svettigt ut. Smickrande bild av mig dessutom… Vi har precis kommit hem efter några dagar i Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Vädret bjöd på ljumma 34 grader så det var ju… speciellt.

Vi var där för fyra år sedan och hade fantastiska dagar, men då Anton ju inte minns någonting av det tyckte vi att det var dags att åka i år igen. När vi bokade in det hela visste vi inte att det skulle bli den varmaste sommaren på hundratals år, och att ställa in var för barnen inget alternativ. Så vi åkte dit. Förra gången bodde vi på Björkbackens hotell i Vimmerby och det gjorde vi den här gången också, fast istället för hotellrum så bodde vi i en liten campingstuga, väldigt mysigt! Två nätter stannade vi, så första dagen tog vi oss inte till ASL alls utan hängde på campingområdet och badade i deras vattenlekpark. Guld, varma dagar som dessa!


Emil i Lönneberga råkar låsa in pappa Anton på dass

Malte var väl inkörd på Astrid Lindgrens berättelser när vi var här förra gången, vi hade både läst mycket och tittat på många av filmerna. Anton har dock inte alls visat samma intresse som Malte gjorde i den åldern så för Anton var en hel del väldigt nytt. Jag tror faktiskt att detta besök kan bli en inkörsport till tyngre Astridgrejer för hans del 🙂 För hur kan man inte bli annat än jättenyfiken på alla dessa berättelser när man rör sig i dessa miljöer? Det är helt underbart att hänga här!

Mattisborgen och berättelsen om Ronja Rövardotter.


Pippi återförenas med sin pappa som har anlänt från Söderhavet

När vi var här förra gången var Törnrosdalen stängd för besökare då den delen renoverades upp för att bli ett större område som skulle omfatta inte bara Törnrosdalen utan också Körsbärsdalen och Tulipagården. Det här området blev vi varmt överraskade av då det var otroligt fint byggt och presenterat. Det blev definitivt en favorit hos Malte som snabbt ville hem och se Bröderna Lejonhjärta! Även Anton tyckte att det var coolt och vi vuxna var rörande överens om att den här delen av skogen var urläcker.

Vi var smarta och tog oss längst bort till Körsbärsdalen det första vi gjorde när vi kom på förmiddagen dag 2. Det var inte så många som hade hunnit ända bort till Skorpans häng, så det var inte fullsmockat i publiken som det annars var på alla andra pjäser vi såg.


Badet på Björkbacken. En livräddare!

Nu är frågan om det här var vårt allra sista besök på Astrid Lindgrens värld eller inte… Jag känner spontant att det är det, men både Malte och Anton menar att de vill tillbaka igen, och se alla de pjäser som de missade (pga att vi flydde den gassande solen) så vi får väl se! Hur som helst så är detta en liten pärla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *