Avundsjuk!

Det bidde ingen promenad till Globen. Sofia ringde nämligen och suktade med kaffe och det kunde jag ju inte tacka nej till. Och lockade också med att jag skulle få komma över och pilla lite på hennes juklapp – en Kitchen Aid! Jag vill också ha!! Tyvärr måste jag vänta med sådana inköp tills vi har ett större kök då våra köksskåp för närvarande är helt fullproppade. Men den var väldans fin… Fan vad jag skulle baka matbröd om jag hade en sån. Duktiga Sofia hade faktiskt en surdeg som stod och surade sig på bänken. Hon kan vara en inspiration den där.

  

Den är så jäkla snygg! Fast mamma skulle anmärka på att degskålen är för liten, och hon har lite rätt i det. Man får inte plats med så stora degar i den. Men som sagt – schwenasnygg!

Efter att hennes lilla Emelie hade gulpat i sig lite välling blandade Sofia till lite till Malte då jag hade sagt att jag tänkte ta vägarna förbi Coopen för att köpa. Visst, majsvällingen är från sex månader men det är ju inte långt dit. Malte, som ratar ersättning i stort sett varje gång, slurpade i sig ungefär hälften av vad hon hade blandat till, typ 50 ml, och det var jag jättenöjd med eftersom jag precis hade ammat. Men jag vågar inte ta ut segern i förskott då han även gillade ersättningen den första gången. Vi får väl se!

4 thoughts on “Avundsjuk!

  1. Vet du om att exakt samma välling som vi har i Sverige där det står från 6 månader har märkning från 4 månader i Finland? Även här i Sverige var välling förr, för bara några år sedan, från 4 månader men sen kom nya bestämmelser. Ja, att man ska helamma till 6 månader. Vi köpte välling igår för att börja med Lykka. Just för att få henne mer mätt på nätterna. Hon är så jäklars hungrig nattetid då min mjölk inte mättar henne. Så nu kämpar vi på med det här hemma….

  2. Nej det hade jag ingen aning om. Fan, det stör mig att det är sån skillnad mellan länder. Man får gå på intuition helt enkelt och det är nog lika bra. Du får rapportera om hur det gick med vällingen, jag ska testa ikväll innan han lägger sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *