Babygudstjänst

Såattejorå, en sån var vi på idag!

När Lovisa undrade om vi ville följa med på sångstund så kunde jag inte tacka nej. Självklart skulle vi med! Dels för att det är spännande för Malte att gå på sånt som innebär att han får träffa andra barn, dels för att det var evigheter sedan vi träffade Lovisa och Sixten. Att det dessutom var självaste BF just idag gjorde ju inte saken mindre intressant. Skulle en bebis vilja komma ut mitt i klappandet och dansandet?

Runt åtta på morgonen kom J hem så att man äntligen kunde på krama och pussa lite på honom. Sist vi var ifrån varandra så här länge måste vara när han bodde i Tyskland 2007, jag hade alltså vant mig av med det här med en massa mil mellan oss. Att vi skulle på sångstund inne i stan var lika bra så kunde han få vila upp sig efter flygresan från Hongkong.

Lovisa har varit på de här sångstunderna förut men idag var det annorlunda för när vi kom till lokalen satt en lapp på dörren. Idag var det babygudstjänst och den skulle hållas inne i kyrkan.

Jag är inte alls troende utan skulle kategorisera mig själv som agnostiker. Att gå in i kyrkan och sjunga några sånger riktade till Gud har jag däremot inte några problem alls med. Jag ser det snarare som att vi fick ta del av lite kultur idag och sådant har jag för lite av i mitt liv just nu.

Barnvagnarna parkerades i gångarna och själva babygudstjänsten hölls längst fram i kyrkorummet. Vi satte oss i en ring på golvet och så satte sångerna igång. Jag, som fick en ganska rörig erfarenhet på Klapp o Klang där Malte inte kunde sitta still, var lite nervös över hur allt skulle förlöpa men allt gick riktigt bra. Visst, han satt inte i mitt knä direkt men han höll sig åtminstone oftast inuti ringen, intensivt stirrandes på kvinnan med gitarren.

Efter sången gick vi över till lokalen där man vanligtvis håller till. Där fanns ett helt rum fullt med leksaker så Malte och Sixten kunde hålla sig sysselsatta medan jag och Lovisa kunde skvallra lite. Annars finns väldigt lite tid till sådant då man hela tiden måste passa men så länge man vet att det är barnsäkrat och att alla dörrar är stängda så kan man släppa garden lite och bara umgås.

Inga bilder har jag att bjuda på, ni får helt enkelt lita på att vi hade roligt.

Kvällen har tillbringats tillsammans i soffan. En onsdag helt enkelt. Imorgon och fredag har jag lämnat kalendern tom då J kommer att vara hemma. Man får passa på att mysa tillsammans för man vet aldrig när han åker till Hongkong igen…

One thought on “Babygudstjänst

  1. Pingback: Årskrönika 2010 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *