Balkongöppning!

20110419-102752.jpg

När jag hade hämtat Malte på förskolan idag kände jag att jag verkligen inte hade någon lust att ränna efter honom när han går på upptäcksfärd. Att gå hem och hänga i soffan på eftermiddagen är dock en omöjlighet då man då får en vresig Malte på halsen. Man måste hitta på något!

Enter Projekt Balkongöppning! Så länge Malte får vara utomhus så är han nöjd så vi gick ut på balkongen och röjde. Medan han sopade golvet så skrubbade jag balkongräcket, sen lade vi ut den heltäckande mattan och täckte de fula ”balkongväggarna” med tyg. Balkongmöblerns fick ta sig en tur i duschen sen var vi väl i stort sett klara.

Balkongen är klar och invigd med fruktstund!

Jag skulle vilja plantera något också i den kruka som jag har ståendes, men jag vet inte vad. Något tåligt behöver det vara som klara vräkande sol från typ 13 under den varmaste tiden. Jag har inte några gröna fingrar så jag har ingen aning om vad det skulle kunna vara.

I övrigt är väl balkongen färdig. Förra sommaren kunde vi ha dörren ut öppen hela dagarna och Malte gick ut och in med sina leksaker. Då dagens Malte är en riktig klätterapa så går inte det utan dörren kan bara vara öppen när vi sitter där ute. Lite trist men så måste det bli. Malte gillade iaf balkonghänget och har redan upptäckt tjusningen med att slänga ner både sopborste och röd fotboll på marken. Jag befarar att det blir mycket spring i trapporna i sommar…

3 thoughts on “Balkongöppning!

  1. Penseér!
    Dom överlever precis allt!
    Plocka bort vissna blommor, så blommar dom längre.

  2. kritor: akademibokhandeln vid plattan

    Jag kan tycka ibland att det är sån himla stress att man ska hämta barn så tidigt på förskolan. Vi kommer nog aldrig kunna hämta Tyra kl 15, herregud, det tar ju nästan 40 min hem från stan också. Vi tänkte nog bara gå ner i tid fram till jul, sen får vi se. Beror lite på Tyra också, känns så svårt att avgöra vad som är bäst för henne innan hon ens börjat….

  3. Aaaah penséer! De vet jag ju till och med hur de ser ut! Tack Elin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *