Bankärenden

Vi hade grymma planer idag, jag och Malte. Vi skulle ta en härlig vinterpromenad hem till Marie där hon skulle bjuda på lunch och Malte skulle leka med hennes dotter Idas alla leksaker. Men jag fick ställa in.

Nu börjar det dra ihop sig vad gäller vårt husbygge. Efter en tid där allt har gått sakta sakta framåt så börjar vi nu närma oss det skede där det ska skrivas på avtal. Än så länge är ingenting påskrivet och i praktiken kan vi strunta i alltihop och stanna kvar i Hammarbyhöjden. Men det vill vi ju inte.

Vi har redan ett lånelöfte hos vår bank men eftersom det här förmodligen är vårt livs affär och det handlar om mycket mycket pengar så finns det inte utrymme för lojalitet. Inte till en bank i alla fall. Därför har vi bokat in oss på möten på de stora bankerna för att se om de kan ge oss bättre villkor än de vi har idag. Lunchen med Marie fick alltså flytta på sig för att ge plats för ett bankmöte. Tråkigt men nödvändigt.

One thought on “Bankärenden

  1. helt rätt! Vi fick bra avtal, men vi flyttade också över allt till den banken; pensionsspar, sparkonton, lönekonton, rubbet. Lönade sig i längden, speciellt nu när kreditivet gått över till ett vanligt huslån, vi lyckade pruta lite på räntan faktiskt. Men visst är bankerna lite snåla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *