Bästa våffeldagen!

20140325-184626.jpg

Så här firade vi våffeldagen ikväll: med champagne och Ohoys chokladsås på våfflorna! Vi har firat Js nya jobb och att jag får förlänga min föräldraledighet till nästa vår! Det sistnämnda hade vi iofs bestämt sedan länge men det känns mer definitivt iom detta. Det känns jättekul! Även om det hade varit nyttigt för J att vara föräldraledig i något halvår (som vi först hade tänkt oss) så är det här den bästa lösningen för vår familj, av flera anledningar. Och jag älskar ju att vara föräldraledig! Nästa vår är jag nog mer än redo att gå tillbaka till arbetslivet igen men i höst hade det nog inte känts helt lugnt i magen. Det löste sig därför till det allra allra bästa!!

Dagen till ära, och då menar jag våffeldagen, så blandade jag till två våffelsmeter efter två olika recept. Ett med vichyvatten och ägg och ett utan. Receptet utan gav faktiskt frasigare våfflor så det tänker jag nog köra på igen. För några år sedan testade vi nåt recept med en massa massa vispad grädde i och där kan vi snacka frasiga våfflor men då de blev så mättande orkade man inte fler än ett par. Och jag vill ju äta fler än så! Här kommer receptet till dagens mer lyckade våfflor:

50 gram smör
0,5 dl ovispad grädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 dl mjölk

Smält smöret och låt svalna. Medan det svalnar så blandar man de torra ingredienserna. Blanda i hälften av mjölken i mjölet för att få en jämn konsistens och  häll sen i resterande mjölk samt smör och grädde. Klart att grädda!

3 thoughts on “Bästa våffeldagen!

  1. vichyvatten, det var inte igår. Finns det på den vanliga mataffären?

  2. Pingback: Årskrönika 2014. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *