Bekräftelse av faderskap – check

Oj vilken helomvändning! Jag gick upp klockan sju imorse! Åh vad skönt att vara uppe en vettig tid istället för att bara sova bort dagen. Jag vaknade dock inte av mig själv utan jag och J hade ett ärende att uträtta. Att bekräfta faderskapet på stadsdelsförvaltningen i Björkhagen.

Det blir man ju automatiskt kallad till efter att barnet är fött om man inte är gifta, men vi ville ha det gjort innan. Jag har läst historier om vad som kan hända i allra värsta fall, t ex här, så vi ville undvika det om det går. Det var väldigt smidigt och vi fyllde i några papper, men det är inte riktigt klart än. Först när barnet är fött så kan vi skicka in en kompletterande uppgift om barnets vikt, sen räknar de ut en mer precis konceptionstid och så är det klart sen.

Skillnaden mellan att göra det nu istället för sen blir att jag som moder och J som fader redan har bekräftat att vi är föräldrarna. Om något skulle hända mig sen så behöver i alla fall inte det utredas.

Nu blir det morgonteve.

3 svar på ”Bekräftelse av faderskap – check

  1. Men jag förstår inte. Varför skulle stadsdelsförvaltningen räkna ut konceptionstid – baserad på barnets födelsevikt?!

  2. Jag såg nog din kommentar längre ner och nu vill jag lägga in en protest!
    Jag är inte alls gammal!!!
    Jag vill bara säga att härom veckan när jag på kvällen var på väg hem från jobbet mötte jag två tonårsgrabbar som bjöd med mig på fest vid Glasan, det du! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *