Besök på Kolmården!

Vilken lördag vi har haft! Den började med att jag körde ett jympapass på Friskis, mitt första på evigheter. Måste få rutin även på jympan, jag tycker ju att den är rolig, dessutom känner jag hur stel jag blir utan den. Bra början på helgen! Sen lade jag mig vid poolen och låg kvar där typ hela dagen. Barnen tröttnade till slut så jag fick ligga kvar själv, med Coldplay i öronen. Sjukt lyxigt tycker jag.

Igår blev det inget poolhäng för vi var på Kolmården. Det hade väl inte blivit något poolhäng ändå för det regnade massor här om jag har förstått det rätt. Annat var det på Kolmården, där solen sken hela dagen. Vi var där med Sofia&co som kom med den briljanta strategin att direkt vid ankomst gå raka vägen till Safarit. Linbanan. När vi var här för ett par år sedan stod vi, i gassande sol, i en evighet i kön så att gå dit precis vid öppning vag väldigt smart. Och linbanan är definitivt en favorit, den är väldigt cool.


Efter linbanan tittade vi på djuren som finns i resten av parken. Det var lite skönt att vi redan varit där för ett par år sedan, för nu kunde vi då ta det lite lugnt. Det var liksom inte tvunget att se allt utan vi kunde mest flanera runt och följa barnen. Och de tyckte ju att det var kul att se djuren men allra helst ville de bara åka bergochdalbanor. Och det är det som är så synd med alla dessa djurparker (ex Furuvik och Parken Zoo), att de inte "nöjer sig" med djuren. De litar inte på att de kan underhålla tillräckligt utan de slänger in lite åkattraktioner också. Barnen älskar ju det! Men… det finns ju på Gröna Lund tänker jag… Credd till JärvZoo som inte (ännu) vikt ner sig 🙂


In till tigrarna!

Delfinshowen tittade vi också på såklart. Och jo, visst gnager det lite i magen, visst funderar man på hur delfinerna mår och tas om hand, men vi kunde liksom inte låta bli. Delfinerna är ju så mäktiga! Det liksom stockade sig i halsen flera gånger när musiken var som pampigast och delfinerna hoppade som högst. Anton, som inte minns besöket förrförra sommaren, tyckte showen var det coolaste på hela dagen. Jag riktigt kände hur han spände sig av entusiasm där han satt i min famn.


Min enda tugga av mjukglassen 🙁 Sen ville Anton byta sin TråkSandwich mot min…


Asläskiga bergochdalbanan Wildfire var de flesta av oss kloka nog att hoppa över. Det var bara Sofia som passade på när det inte var någon kö, hon nöjde sig inte med förra årets åk utan behövde checka av i år igen.


Bill och Bull i matchande outfits ❤️

Båda barnen somnade i bilen hem på kvällen, de var helt slut. Jag med! Men jag älskar såna här dagsutflykter, de är perfekta! Och det blev en perfekt avslutning på vår familjesemester då det var Js sista semesterdag. Från och med måndag är jag ensam med barnen i två veckor. Det blir mysigt så klart, men lite trött kommer jag bli 🙂

One thought on “Besök på Kolmården!

  1. Trots att vi var där i lågsäsong när många karuseller var stängda, så var vi också störda över att det inte blir fokus på djuren, varför behöver man ett Bamseland tex på en djurpark? Orsa Rovdjurspark är också helt fenomenal! Järvzoo ska vi testa kanske påväg ner från Jämtland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *