Bjälklag och gipsskivor på gång

Det händer så mycket roligt ute på tomten just nu att jag har svårt att hålla mig därifrån. De jobbar så snabbt att det känns som att jag missar massor om jag inte är där en dag. Därför fick Tyresö bli mitt och Maltes utflyktsmål denna molniga semesterdag. Och visst händer det grejer! Med tanke på att de bara för en vecka sedan gjöt plattan så är det nästan svårt att tro att de bara är tre pers som har hunnit spika ihop alla dessa reglar. För det är så sjukt mycket trä ju!

Det är inte bara jag som är nyfiken på bygget. Varenda bil som åker förbi åker sakta sakta, det är inte varje dag man ser ett hus byggas planka för planka.

Sett nerifrån vägen

Fotat från grannen på baksidan. J och Peter har börjat med slitet att spika upp alla utegipsskivor. Om det här är jobbigt (och lite tradigt), hur jobbigt är det inte då att spika upp allt på övervåningen?!

På andra sidan gipsskivorna jobbar Börje och Ulf med att spika upp bjälklaget. På bilden står de i garaget.

Den ena kortsidan, den mot altanen och hemmabion, är klar med både gipsskivor och spikläkt. På detta ska panelen spikas upp, ett evighetsjobb...

Bilden tagen från vardagsrummet. Ett vant öga ser att ett par innerväggar, bl a den i köket, är uppspikade.

Den här balken ska upp mellan matplatsen och vardagsrummet så att bjälklaget kan vila på den. Nu är frågan: ska vi låta den vara synlig i taket tillsammans med ett ventilationsrör, eller ska vi bygga in den så att den inte syns? Jag och J är inte överens.

Js stolthet. hemmabion.


Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *