Bloggens vara eller icke vara

Den senaste tiden har frågan om man ska blogga om sina barn dykt upp allt oftare. Finns det inte risk för att man klampar lite på de små individernas integritet när man fläker ut deras liv på intörrnet?

I somras lämnade Alex Schulman sin pappablogg då dottern Charlie fyllde ett år. Kort därefter ställde Ida frågan om det är okej att blogga om familjen eller inte. Här senast så slutade Jenny blogga då hon tyckte att hennes son började bli stor och en egen person.

Självklart väcker det här tankar även hos mig. Är det okej att publicera bild efter bild på Malte på bloggen och rapportera om hur han äter och sover, vad han tycker är roligt och inte?

Kommer jag lägga ner bloggen?

Ja, alldeles säkert. Någon gång. Grejen är den att min blogg är just min blogg och inte Maltes. Den handlar inte om honom egentligen utan om min vardag och just nu innefattar min vardag självklart Malte. När jag börjar jobba kommer (för) många av mina timmar tillbringas utan honom och jag kommer således inte blogga lika mycket om honom.

Sommaren 2008 började jag blogga och jag fortsätter så länge jag har lust. Än så länge älskar jag att blogga, att skriva, och precis som innehållet i mitt liv ständigt förändras så kommer även innehållet i bloggen att göra det. För det finns väl andra saker i livet än Malte! Eller?

7 thoughts on “Bloggens vara eller icke vara

 1. Jag kommer sluta blogga den dagen jag VILL sluta blogga. Sen kanske jag inte bloggar om A hela vägen, framförallt inte när hon är stor nog att själv säga nej.

 2. Visst finns det mer än barn..
  Och jag är så jäkla trött på integritetsnacket så jag spyr!
  Du jag kan lova att han kommer tycka det är jättekul att läsa om det när han blir äldre!
  Mina barn kan ibland säga: Måste du lägga ut det på bloggen.
  Ja, det måste jag!
  Och det är ju inte så att hela världen läser min blogg, mest är det mina vänner och mina närmaste..
  Vad vore Anne Frank utan hennes dagbok?!

 3. Jag håller med. Jag har bloggat sedan 2005 och bloggar numera väldigt sällan om barnen, men de gånger jag gör det tror jag inte att de tar nån skada av det. De är ju trots allt inte de enda barnen i världen som har en mamma som bloggar liksom….

 4. Hallå bruttan. Alltså den största anledningen till att jag inte bloggar just nu är för att jag har tappat stinget en gnutta o jag är inte alls lika rolig längre. Det med Melvin är mest för Jonas skull, vi är ju två och du vet ju hur han är.. anonym haha. Allt det andra ja med schulman eller vad han heter det har jag inte läst eller hört om haha oallmänbildad som man är..

 5. Tycker man inte längre att det är kul att blogga så ska man självklart lägga ner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *