Bra söndag

Jag kan tycka att vi är ganska tråkiga när det vankas helg. Vi hänger alldeles för ofta hemma utan att göra något speciellt, och visst blir man utvilad men man blir också väldigt uttråkad.

Då vårt besök på SaltsjöBus blev inställt i fredags (snöovädret resulterade i inställd busstrafik i hela länet) så bestämde vi att vi idag, tillsammans med Sofia och hennes barn, skulle ta oss till Andys lekland i Sickla idag. Lite roligt måste ju de små få ha!

Vi har varit på Andys en gång tidigare och det var på en vardag så det var som att befinna sig i helt nya lokaler idag. Trots att vi var där vid öppning så var det kö vid entrén. Hur mycket föräldrar som helst trängdes tillsammans med små och stora barn, barnvagnar och kalassällskap.

Malte var i himmelriket!

Den här bilden är ganska missvisande då han egentligen inte alls var intresserad av att leka i de utrymmen som var avsedda för de små barnen. Han ville hellre klättra så högt som möjligt och åka så fort som möjligt. Allt detta med antingen mig eller J i hasorna. Att släppa honom lös just nu, som man kan göra på SaltsjöBus, går inte. Den främsta anledningen till det är de stora barnen som leker på ett mycket mer aggressivt vis än vad våra små gör. Hur som helst så var det ganska kul att klättra i klätterställningen, åka i rutschkanan och leka i bollhavet! Det händer ju inte ofta liksom.

Efter ett par timmars intensivt lekande och en stunds petande i maten tackade vi för oss och satte oss i bilen för att åka hem. På den korta biten hann Malte somna sött och vi kunde känna att det dåliga samvetet kunde ta en paus. Malte hade fått leka loss, och det rejält!

2 thoughts on “Bra söndag

  1. Åh dit skulle jag med vilka åka, mest för min egen skull kanske. Jag älskar lekland och vattenland och allt sånt! =) Hur små anser du att det passar sig att barnen är när man tar dom dit?

  2. Vi var där första gången när Malte var dryga året och han höll på att smälla av för att det var så kul. Däremot sprang jag efter och var på helspänn då jag trodde att han skulle tacklas omkull av något äldre barn!

    Här i Nacka finns nåt som heter SaltsjöBus som är som Andys fast tjugo gånger mindre, det tycker jag är lagom för Malte just nu. Om nåt år kan jag tycka att Malte börjar bli stor nog att leka på Andys och när han är ännu äldre kan ju han leka loss medan man själv sitter still och fikar. Det ser jag fram emot!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *