Brunch på Mors Dag.

20130526-181900.jpg20130526-181908.jpg

Vi hade inga planer för dagen egentligen, förutom att storhandla en sväng, så när Kaj undrade om vi ville hänga på dem och farfar Anders och farmor Lillan på brunch på Tyresö slott Bistro så tackade vi ja. Trevligt att uppmärksamma att det är Mors Dag på något sätt.

Vi åt julbord på Tyresö Slott och det var tyvärr en stor besvikelse. Sedan i julas har det blivit ännu ett byte i ägarkonstellationen så hoppet om en riktigt bra restaurang/fikaställe i närheten av där vi bor har fortfarande inte slocknat. Tyvärr var dagens brunch även den en besvikelse. När vi kom, kanske tjugo i ett, var en hel del mat redan slut. Vi hann plocka på en tallrik med Maltes önskemål, bacon och blåbärsplättar, men jag hann inte ta mat till mig själv. Jag valde att vänta en stund i hopp om att de skulle hinna lägga fram mat men det dröjde så jag fick ge upp och bara ta av det som fanns serverat. Det fick bli en tallrik sill utan potatis då de var helt slut. Äggröran hann jag inte ta innan den var slut på nytt men rotsakssoppa och spenatpaj fick jag i mig. De två sista plättarna hann jag roffa åt mig, efter att ha fått vänta ett bra tag. När det var dags för det söta så var allt slut utom kakorna. En kvart efter att jag var klar med fikat kom varma kanelsnurror in och det var tur att jag tog en sån för den var himmelsk. Skönt att ändå få avsluta på topp.

Vi tyckte alla synd om både oss själva och ägaren, han såg ganska olycklig ut efter inte ha kunnat leverera. Det var hela tiden någonting som var slut. Jag var helmätt när jag gick därifrån men det var på mat som jag inte hade valt i första hand om faten bjudit på allt som utlovats i menyn. Men de ska ha cred för att vi fick brunchen för halva priset som kompensation. Vi får hoppas att missen i logistiken beror på barnsjukdomar och att de ordnar upp röran, för jag vill verkligen att de lyckas!

Efter storhandling är det nu fotboll på TV. Jag tittar ut över en regnig altan och tycker att det är ganska skönt att slippa vattna i trädgården! 🙂

20130526-181853.jpg

One thought on “Brunch på Mors Dag.

  1. Pingback: Mors Dag på Tyresö Slotts Wärdshus. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *