Brunch på Tyresö slott!

Vi har några pärlor här längst ut i Östra Tyresö, några bara på promenadavstånd från där vi bor. En av dem är givetvis vackra Tyresö slott där man kan gå runt i slottsparken (fast det är Malte lite mätt på efter att ha varit där en gång för mycket med förskolan). Om det är sommar så kan man gå över den lilla bron till Notholmen och ta en liten fika på caféet där. Är det söndag och det är lite ruggigare väder så tycker jag absolut att man ska unna sig en brunch på Tyresö Slotts Wärdshus. Det här var tredje gången jag åt av den och den är väldigt bra! Lite lagom stor och med både varmt och kallt.

Igår fyllde farfar Kaj år så då bjöds det på gott. Jag förvandlas till ett barn när det vankas brunch och tycker därmed att det viktigaste är de amerikanska pannkakorna och desserterna. Malte håller med.

IMG_3984.JPGIMG_3982.JPGIMG_3985.JPGIMG_3986.JPGIMG_3988.JPG
Jag drack en ingefärsdryck till maten. Väldigt god! Och smakade jag givetvis på musten de gjort från äpplena i slottsparken. Mycket god den med men den slår inte musten vi gjorde från farfar Anders och farmor Lillans äpplen de hade i Botkyrka.
IMG_3989.JPG
Jag missade att fota dessertbordet men det såg ut ungefär så här fast i större mängd. För jag tog ju givetvis av allt! Det bästa var nog de fattiga riddarna. Dundergoda!
IMG_3990.JPGIMG_3991.JPG
Det är svårt att göra brunchen rättvisa med en iPhonekamera och mulet väder men det är himla mysigt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *