Cape Greco och kvällsfika

Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på på förmiddagen. Inga planer hade vi utan vi visste bara att vi hade en tid att passa då mamma skulle till frisören. Vi plockade därför med oss en påse bullar från frysen och så åkte vi till Cape Greko för att fika lite. Det är ett jättevackert naturreservat högt över vattnet, väl värt kvarten det tar att åka dit. Vi åkte dit i julas när jag och Malte var här med pappa J. Jag minns att det var en ganska fin dag och att solen värmde skönt, något som var efterlängtat i december. Då var Malte omkring fem månader och låg och sov medans vi fikade på just kanelbullar. Idag var han vaken hela besöket.

Solen värmde även idag. Mycket. 28 grader tror jag att det låg omkring men som tur var låg slöjmoln som ett filter över himlen så vi behövde inte truga med solhatten när Malte skulle leka. Förutom de små fikaplatserna med tak så finns nämligen en liten lekplats med gungor och annat som småkillar gillar. Malte fick leka en stund och sen satte vi oss för att frossa. Jag kan inte hejda mig när det kommer till mammas bullar så jag åt väl ungeför fyra för många…

Framåt kvällen hade vi ännu en fikapaus inbokad, den här gången hos pappas kusin Kokos och hans fru Eleni. De bor här i Paralimni så det blev en kort liten biltur tid och så fick Malte leka ännu lite till. De två grannbarnen tyckte att den blonde lille pojken var exotisk och lite söt så de lekte med honom och imponerade med sina leksaker. Gratis barnvakter då Malte följde dem överallt, men jag höll ändå ett konstant öga på honom då han lätt hade kunnat springa ut på gatan. Sånt är läskigt nog i Sverige men jag måste säga att det är än värre här på Cypern då trafikanterna har noll respekt för biltrafik. Inte ens min pappa tar illa vid sig när jag säger att cyprioter överlag är helt galna bakom ratten. Rentav korkade många gånger tyvärr.

Förutom fika och lek med de större barnen fick Malte kolla in lite djurliv. Elenis föräldrar som bor i huset bredvid har nämligen massor med höns och några kaniner. Malte blev tyvärr inte speciellt entusiastisk över det hela men vid det här laget började han tappa orken så vi får väl ha överseende med det. Jag ser dock framemot att han ska tycka att djur är spännande grejer. Jag vill ju gå på Skansen!

6 thoughts on “Cape Greco och kvällsfika

  1. Nej nej nej, vi går på Skansen nu i höst istället!! Jaaa…om det är något mer svennigt jag gillar än IKEA så är det Skansen, pretty please, låt mig gå! (Malte blir ett bra alibi för att gå)

    ps. I Sverige är det kallt o blåsigt nu. Bara så att du passar på att njuta ordentligt nu…

  2. Jag har ett Skansenbesök inbokat redan ganska snart men jag kan alltid klämma i ett till med dig Elin. Eller så kan vi gå på just IKEA. Servett- och värmeljusförrådet behöver alltid påfyllnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *