Chokladcupcakes på kladdkakans dag, say whaaat?!

Ja det är tydligen kladdkakans dag idag. Man skulle kunna tro att en sån som jag skulle vara eld och lågor över en sån sak men eftersom jag klantigt nog bakade en väldigt god sådan förra fredagen så kändes det fel att göra en även idag. Jo faktiskt, det kan bli för mycket kladdkaka. Jag lät Malte bestämma vad vi skulle baka idag och föga överraskande blev det chokladmuffins. Jag kan tycka att det kan vara svårt att få till en riktigt saftig mjuk kaka med kakao i, den äter liksom upp all vätska så att det blir torrt, men om man kör på recept där kakaon blandas i mjölk först så tycker jag att resultatet ofta blir bättre. Saftigare.

Frosting är jag egentligen inget större fan av, det är ju gott helt klart, men den tar över all smak från själva kakan under. Jag föredrar med andra ord muffins framför cupcakes. Inte alltid men oftast. Idag blev det dock en choklad/kaffefrosting på då Malte ville pilla och dekorera med strössel.

2 dl mjölk
1 dl kakao
2 dl socker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Blanda mjölken, kakaon och hälften av sockret i en kastrull. Koka upp och låt kallna. Vispa smör och socker vitt och rör i ägg och sen de torra ingredienserna. I med chokladsåsen, rör om och skeda upp i tolv muffinsformar. 175 grader i ca 20 minuter, ev lite mindre beroende på ugn.


I övrigt har vi haft en ganska bra dag. Den startade med storbråk mellan mig och det äldsta barnet men övergick sen till ett ganska mysigt biblioteksbesök, fika på Espresso House, ett frisörbesök och sen Lollo & Bernie-disco här i vardagsrummet. Fredagkvällen tillbringar jag och Anton ensamma då de andra pojkarna hänger på Biltema och Jula. Såna där ställen som jag gör allt för att undvika. Om det är fredagkväll? Jajamen!

One thought on “Chokladcupcakes på kladdkakans dag, say whaaat?!

  1. Pingback: Muffinsfika. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *