Cirkelgym

Jag har bestämt mig för att testa runt lite i Friskis Tyresös utbud. Jag älskar verkligen jympa- och spinningpassen men jag är nyfiken på vad de har att erbjuda utöver det. En del har jag koll på från mitt tidigare ”träningsliv” men Cirkelgym var nytt för mig. Jag tycker att det är ganska tråkigt att gå till gymmet samtidigt som jag vet att träna styrka är bra för mig. Därför tänkte jag att Cirkelgym var värt att prova.

Så här beskriver Friskis passet:
Cirkelgym är ett gruppträningspass där du tränar individuellt vid olika stationer/maskiner, under ledning av en instruktör. Fokus ligger på uthållig styrketräning med konditionsträning som en bonus. Cirkeln består av 20 övningar för hela kroppen.

Jag hade en sjukt positiv inställning när jag gick kom dit och den var nästan lika positiv när jag gick därifrån. Jag funkar bäst i gruppträning och blir sporrad av att se andra jobba hårt. Då vill jag också! Det var extra roligt att det var så många olika typer av motionärer där; alltifrån nysminkade tuttlisor till pensionärer. Även om det är individuell träning så jobbar man i par på varje träningsstation. Min kompanjon var en 67 år gammal långdistanslöpare. Seg som fasen och galet stark. Och peppande! Kul!

Det var kanske inte riktigt lika roligt som jag hade trott, inte samma ös, men det var otroligt jobbigt och jag kommer absolut köra cirkelgym igen. Dock inte kl 18 som jag gjorde idag. Eftersom jag åker kommunalt hem så är jag inte hemma förrän lagom till att Malte ska sova och det är alldeles för sent känner jag. Men jag var ivrig på att testa idag och jag är glad att jag gjorde det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *