Clara&Co, en riktig pärla!

Det är inte större än så här. En inrednings- och presentdel och en cafédel med fyra små bord. Pyttigt, men rymmer ändå massor av mys!

Jag jobbar hemifrån en hel del, ofta ett par dagar i veckan åtminstone, och det är ju väldigt praktiskt men kan också vara lite småtråkigt. Jag blir ju sällskapssjuk! När jag känner mig lite ensam så brukar jag unna mig en lunch på Clara&Co. När mitt hemmajobbande dessutom sammanfaller med att vi har städning (jag tycker inte om att hänga hemma då, måste jobba på det) så sitter jag ofta på Claras i flera timmar och jobbar. Alltså flera. Asmysigt. Claras är faktiskt så himla trevligt att det förtjänar ett helt eget blogginlägg! 

När vi flyttade till Tyresö undrade jag hur den här lilla butiken gick runt ekonomiskt. Här finns väl inget kundunderlag liksom, vi är ju långt ute i skogen! Nu, med några års fikaerfarenhet, så kan jag lägga de funderingarna åt sidan för på Claras är det alltid folk. Alltid. På sommaren både inne och ute. Och visst, det finns ju ingen konkurrens att tala om här borta, men det är inte enbart därför man sitter här och fikar. Det är för att de har ett riktigt bra utbud, och jag är kräsen när det gäller fika! Jo, jag har fått en något torr bulle nån gång och jo, jag har fått en torr semla (de torkar ju ut så jäkla fort i en kyldisk om de inte står i kartong) men jag imponeras ändå över att det finns så mycket att välja mellan som också är gott. Menyn är stor. Jag kanske har lågt ställda förväntningar här ute i spenaten, men jag tycker att utbudet är riktigt riktigt bra! 

En del av fikautbudet. Den uppmärksamme noterar spökmuffins och läskiga fingerkakor. ’Tis the season to be scary.

Och så har vi present- och inredningsdelen. Så. Himla. Fint. Alltihop. De som jobbar här är urduktiga på att ställa prylarna så där fint så att man liksom bara vill köpa allt. Spendera, spendera. Inget skräp överhuvudtaget utan bara schyssta grejer. Jag ska väl erkänna att jag inte är världsbäst på att köpa inredning här, det är ju trevligt nog att bara klämma och känna, men ett par tre gånger har några riktigt fina presenter fått följa med hem.

Jag vågar påstå att Claras är ett av de bättre ”förortscaféerna” i Storstockholm. Just kombon bra fika/mysig miljö gör det. Det är kaxigt att påstå kanske, jag har ju testat långtifrån alla, men just i det här fallet vågar jag faktiskt chansa 🙂

2 thoughts on “Clara&Co, en riktig pärla!

  1. Helt enig! Och visst känner man lite att man har en bra sammanhållning här ute, man träffar nästan alltid nån man känner inne på Claras, ofta börjar man ju snacka med andra med barn man inte känner när man har barnen med sig. Lite landsortvarning att prata med främlingar bara för att man bor på samma ställe, men jag tycker det är lite mysigt faktiskt. Kanske för att man kan åka in till stan och vara superanonym alla andra dagar. Jag köper konsekvent nästan alla gå bort presenter, födelsedagspresenter till vuxna och en och annan julklapp på Claras, det är inte svårt att stödja lokalt när man har ett sånt ställe i området.

  2. Nu vågar jag kanske inte påstå att jag känner folk inne på Claras, jag är nog inte lika social som du :), men jag känner ändå av landsortsmyset. Alla andra känner ju varandra iaf! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *