Colosseum och Palatinen.

Det hade utlovats moln och regn idag vilket vi faktiskt var väldigt glada över. Det har varit ganska kämpigt att traska runt i trettiogradig värme i en storstad, moln och duggregn skulle bli en välbehövd paus från det. Och vi vaknade till en hel del moln, det gjorde vi. Då vi på två dagar hunnit se typ allt på ”listan” så stod vi idag med en dag över. Vi bestämde därför att lägga den på något vi inte hade tänkt, ett besök i Palatinen och på Colosseum. Att gå dit i värmen igen var vi inte så sugna på så idag köpte vi oss en dygnsbiljett i tunnelbanan, mycket klokt! Men först ett kort stopp vid Piazza del Popolo. Vi var här i förrgår också, men då det var så himla varmt så orkade vi inte ta oss upp för alla trappor upp till Terrazza del Pincio. Det orkade vi idag. Otroligt vacker utsikt över piazzan och stora delar av staden. Så vackert!

Framme vid Palatinen så hade vi som tur var redan köpt biljetten som gav inträde till både Palatinen och till Colosseum så vi behövde inte stå i så långa köer. J hade nämligen noterat en annan entré till Palatinen lite längre bort, och där var det bara att glida in. Vid den stora ingången hade vi troligtvis behövt stå i solen (japp, den övervann molnen till slut) i över en halvtimme och köat, jag överdriver inte.

Väl inne så fanns det såååå mycket att titta på. Vill man nörda ner sig totalt så finns det så otroligt mycket att läsa och se. Jag och J nöjde oss med att gå runt och se mycket, men långtifrån allt!

På Colosseum hade vi bokat slottid klockan 14.50.  Då dyker man upp vid vakterna vid den tiden, och så får man glida rakt in till säkerhetskontrollen. Väldigt smidigt. Det var otroligt långa köer som vi fick passera, jag gissar att de inte hade köpt biljetter innan utan tänkte göra det på plats. Mitt hetaste tips är alltså att lägga fem minuter på att boka online vid frukostbordet, det gjorde vi 🙂 Väldigt värt!

Colosseum var såklart urläckert! Besöket gick ganska fort, det finns ju inte jääätemycket att se egentligen om man inte uppgraderar så att man kan gå runt nere i gångarna ”under scenen”, men jag ångrar inte ett dugg att vi gick in och tittade. Otroligt coolt.

Imorgon åker vi hem. Jag är skitglad att jag har fått se Rom. En helt underbar stad, där de är mästare på att laga mat men skrattretande sämst på att parkera bilar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *