Cypernförberedelse

Om lite mindre än tre veckor sätter jag, Malte och lillasyster oss på flygplanet som ska ta oss ner till värmen och våra föräldrar på Cypern. Det är inte mycket som behöver förberedas eftersom allt redan finns där, däremot fick vi boka en tidigarelagd vaccinering för min allra finaste.

Egentligen ska han vaccineras för mässlingen, påssjukan och röda hund först när han fyller 18 månader men BVC-sköterskan sa sist att vi kunde ta den lite tidigare om det var så att vi skulle ut och resa under hösten.

Den här gången blev det bara en spruta, denna gång i armen, istället för de tidigare två han har fått i vardera ben. Malte fick en leksak att pilla med så han var upptagen på sitt håll när sprutan närmade sig honom. Han grät under de få sekunder som nålen satt i armen, men så fort hon tog bort den slutade han och pekade upp i taket och sa ”däää”. Nemas problemas alltså.

Nu är det bara att hoppas på att han inte råkar ut för några jobbiga biverkningar. Tydligen dyker inte de upp förrän om en till två veckor och yttrar sig i feber och ibland röda prickar på kroppen. Vi håller tummarna för att han slipper det, precis som han har gjort tidigare gånger han har fått vaccin.

Projekt Sova En Gång går ganska bra. Han klarar sig gott och väl på bara någon enstaka timme sömn, däremot förvånas jag av hur länge han trots det orkar hålla sig vaken på kvällen. Nu har han somnat, men det betyder inte att man helt och hållet kan slappna av för rätt som det är vaknar han och vill inte somna om. Hoppas att ikväll inte är en sådan kväll. Jag kollar ju på Utfrågningen på TV4! Mer för att granska programledarna än de rödgröna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *