Då är det väl bara att köra då

Detta blev det till middag idag; havrefras, skivad banan och mjölk. Asagott!

Efter vårt besök på Maltes framtida förskola så kan jag känna mig ganska lugn. Vi fick träffa alla tre pedagoger som arbetar på avdelningen och jag gillar dem allihop. De verkar lugna, säkra och tar sitt uppdrag som pedagoger på största allvar och det ska de göra tycker jag.

Vi fick gå en liten rundvandring och det första som slog mig var att det påminde så mycket om min egen förskola när jag var liten. Alla rum fulla med leksaker, lera, målarfärger osv. Och den stora fina kuperade gården där Malte kommer ha så roligt. Eftersom igenkänningsfaktorn var stor kände jag mig per automatik trygg i miljön.

De kör, precis som så många andra numera, med tredagarsinskolning. När jag till en början hörde talas om detta så tänkte jag att detta enbart har kommit till för föräldrarnas skull, så att de ska slippa ta ut en massa ledighet. De tankarna har jag släppt nu och tror på idén då barnet får vistas i miljöerna tillsammans med föräldrar, pedagoger och barngruppen i mer än bara någon ynka timme taget. Man menar att tryggheten kommer snabbare. Det återstår givetvis att se men jag tror att det kommer grå bra. Behöver Malte mer tid än tre dagar så får han ju det, det är inte mer med det.

Jag hade tänkt sätta mig i soffan med datorn i knät för att kolla på gårdagens avsnitt av Big Brother, men jag orkar inte. Jag går nog och lägger mig bredvid Malte istället så fort jag har tryckt på publicera. Det är tufft att vara på förskolan!

4 thoughts on “Då är det väl bara att köra då

  1. Det kommer nog bli super det dära! Vi får ju köra om inskolning till hösten om vi får plats på förskola tills dess nu… Hoppas på 3-dagars då med, även om det kan gå åt mer tid också!

  2. Haha, skrev jag inget om det? Han älskade det och började pyssla med saker medan vi pratade. Sen körde han racerbana och sprang runt runt bland rummet. Alltid ett gott tecken med racerbana!

  3. Det tror jag också!

    När får ni veta om ni får plats på förskolan då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *