Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Haha, matlagning. I det här hushållet så är det stående skämtet att jag inte sysslar med sådant, men det är ju faktiskt inte sant. Jag och J lagar nog middag ungefär varannan gång om man ska räkna på det, skillnaden är att jag ordnar maten till vardags och så till helgen, när det ska ätas något lite utöver det vanliga, då kliver J fram till spisen och tar över för jag lagar ju inte mat. Jag kan ju inte laga mat.

Jag är egentligen inte speciellt dålig på att laga mat, det måste jag faktiskt få säga, problemet är att jag inte har något självförtroende när jag ska tillaga något. Jag tror alltid att jag kommer göra fel, något litet som kommer att förstöra alltihop. Jag ska alltid ursäkta mig, oj jag borde ha tagit ut kycklingen fem minuter tidigare eller, oj jag skulle inte ha haft i så mycket soya… Men om jag inte hade ursäktat mig så hade den som åt av maten förmodligen, nej med all säkerhet, aldrig tänkt på att det var för salt.

Så åter till frågan. Vad bjuder jag på för mat? Mja, alltså, när vi har gäster över så är det alltid J som lagar maten så jag bjuder alltså på ingenting. Om jag har kompisar över en vardag och ska bjuda på lunch så blir det ju oftast sådant som man redan har lagat hundra gånger och så är vardagsmat typ korv stroganoff eller något sånt. En kycklingfilé i ugnen med lite bulgur till. Inte mer spännande än så.

Nästa gång vi har gäster här så måste jag nog ta för mig lite mer i köket. Bättra på självförtroendet lite. Det är väl klart att jag kan laga mat! Övning ger färdighet… Jag skulle vilja prova på något som är lite svårt, vad nu det kan vara, och så lyckas jag med det, och självförtroendet är upprättat. Det kan väl inte vara svårare än så?

Så, vad ska jag laga? Förslag någon?

6 thoughts on “Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

 1. Avgolemoni, Tavvas, Afelia och Kleftiko är väl en bra början. Det är det inte många som ätit, så det blir lite exotiskt och du blir experten! Blir ju hur bra som helst och vi ser fram emot att smaka.
  /K

 2. Avgolemoni har jag precis lärt mig så det kan jag bjuda på! Tavva skulle jag nog klara också men de andra är nog svårare tyvärr. Men man ska aldrig säga aldrig 😉

 3. bjud på grillkväll när huset är klart. Alla kommer bli impade av det!

  jädra sömn alltså, är det nån som har det lätt? Vi kämpade på hela sommaren med jobbiga nätter för att Tyra skulle lära sig sova själv. Och så på ett par dar så försvinner allt jobb förgäves. Jobbigt att Malte inte kan sova i spjälsäng, men samtidigt så kommer han ju förr eller senare få en ny vanlig säng, så det kan ju inte vara hela världen om han nu vägrar spjälsängen, så länge ni orkar ha han i sängen. Vi har en alldeles för liten säng för att sova tre i, vi måste köpa en ny snart. Jag blir tokig när Tyra sover med oss, kan aldrig somna in ordentligt, slutar ofta med att nån av oss sover i soffan istället, och så kan vi ju inte ha det.

  Jag hatar när hon skriker eller är ledsen i sängen. Vill inte att hon ska somna så. Men jag kämpar på ett par nätter till, om vi har tur så blir det som i somras och hon helt plötsligt lär sig att somna själv igen. Annars vet jag inte, har ingen plan B….

  Kul granne ni har. Snart slipper ni henne.

 4. Jag säger bara: GYROS!
  Om du lär dig att göra såna (med tillhörande bröd och den bästa tsatzikin) är du min hjältinna!

 5. Hemmagjord gyros?! Du kunde inte ha kommit med något som är lite halvsvårt åtminstone! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *