Dag 1 – Utflykt till Rögrund.

Yes, här väntar vi på båten i Trinntorp som skulle ta oss till Rögrund, denna första semesterdag sommaren 2016. Det var Linda som för flera år sedan tipsade om det här utmärkta utflyktsmålet men det var först i år som alla barn (ok, Anton) kändes stora nog att traska runt på den lilla ön utan att behöva bli burna på hela tiden.

Vi började vår morgon med att hämta Malte som för första gången sovit över hos sin kompis Vilde. Stort! Sen tog vi bilen till Trinntorp där vi mötte upp Kaj och Maria som hängde med ut i skärgården. Rögrund är ett perfekt utflyktsmål härifrån, med bara fyrtio minuters restid på vattnet. Det var ungefär vad Anton klarade av, mot slutet klättrade han typ överallt. Väl framme på Rögrund gick vi raka vägen söderut i jakt på den omtalade krokodilen som ligger och vakar på udden.

Efter inspektion av krokodil kurrade allas magar så vi traskade tillbaka till den lilla servering som skulle få laga vår lunch. Det fanns typ fem sex rätter att välja på, helt ok mat, och vi var alla överens om att allt kändes väldigt lagom. Inte överpretentiöst, inte sådär fånigt påklistrat och ”snobbigt” som det kan vars ibland utan det var lite småputtrigt och trevligt liksom. Barnen åt pannkakor, jag åt en linsgryta och resten körde på hamburgare. Och glass till efterrätt såklart. Medan vi åt underhölls vi av alla båtar som kom och gick i den pyttelilla gästhamnen, vältrafikerat må jag säga. Mätta begav vi oss vidare på ytterligare upptäcksfärd på ön, vi hade nämligen hört talas om en hinderbana som man ju måste checka in.


Efter hinderbanan började energin ta slut hos den yngste i sällskapet. Han sover fortfarande en sväng på dagarna så han var helt slut efter denna spännande förmiddag. Vi satte oss därför och tog det lugnt med kaffe och kanelgifflar i väntan på att båten skulle ta oss tillbaka till Tyresö. Anton somnade i min famn efter fem minuters gung på vågorna, och fortsatte sova på en badhanduk på stranden medan pojkarna tog ett dopp i Trinntorpsbadet innan vi åkte hem. Bra början på semester tycker jag allt! Sex veckors ledighet, here we go!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *