Dag 15 – Mina drömmar

När jag var liten så minns jag att andra hade drömmar om att resa jorden runt eller att gifta sig i prinsessklänning. Jag kan inte minnas att jag gjorde det. Jag kanske har fel men jag har aldrig drömt om sådant. Jag har drömt om Svensson-livet. Man och barn och hus och bil. Ingen hund dock. Nej tack.

Jag kommer ihåg att alla på gymnasiet drömde att få åka till Asien efter studenten. Själv drömde jag om en heltidstjänst på Konsum för att kunna finansiera en egen lägenhet. Sådan skillnad det kan vara.

Vad drömmer jag om idag då, när jag i stort sett har allt det där jag drömde om? Vad finns det mer att drömma om? Jo, det ska jag berätta för er. Massor! Jag drömmer om att vara riktigt riktigt bra på det jag gör. Då menar jag inte bara i mitt yrke utan även i min roll som mamma, fru och vän. Låter kanske lite pretto men det är sant.

Om jag får lova att sväva ut lite så vore det ju dessutom riktigt trevligt att ha obegränsat med pengar på banken. Det sägs att pengar inte kan ge dig lycka men det vette fasen alltså. Om jag hade sådana där byxor där man alltid fann pengar när man stoppade ner handen i fickan så skulle drömmarna nog innehålla den där Asien-resan i alla fall. Eller en lägenhet i Karibien. Att leva halva året här och halva året där, precis som mina föräldrar gör skulle jag nog inte tacka nej till. Jag skulle inte jobba något utan jag skulle träna en massa och så skulle jag anmäla mig till en massa roliga och intressanta 7,5 poängskurser på universitetet. Och så skulle jag fika med alla mina vänner (som inte var upptagna med att just jobba).

Och sen, när jag tröttnade på allt det här och all den här tiden som jag hade över för att jag inte hade ett jobb, ja då skulle jag öppna ett eget litet konditori. Tänk vad härligt det skulle vara! Det skulle vara inrett precis så där som jag vill ha det och så skulle jag baka allt själv. Och skit samma om jag gick med förlust, jag skulle ju ändå ha de där byxorna med de där magiska fickorna. Alex kondis. Nej, det är för fantasilöst men jag kan inte komma på något bättre just nu.

Alex kondis skulle bjuda på de mest fantastiska bakverken men det allra bästa skulle vara atmosfären. Jag skulle stå där bakom disken med mitt söta förkläde och så skulle jag hälsa glatt på alla som kom in för att fika. De allra flesta skulle jag ju känna för de kom ju och fikade varje dag och vi skulle ju småprata om lite allt möjligt varje gång. Man skulle kunna säga att min roll var en bartender i blommigt förkläde, som alla kom för att berätta om sina liv för. Allt medan jag fyllde på deras kaffekoppar och passade ugnen så att inte sockerkaksbottnarna blev torra. Fan vad trevligt det vore!

6 thoughts on “Dag 15 – Mina drömmar

 1. Hoppas du hittar dom där byxorna med fickorna fulla med
  pengar, för jag skule gärna vilja ta en kopp kaffe och en nötfri
  bakelse på Alex Kondis! =)

 2. Du drömde inte alls om hus. Tvärtom! Du sa att när du blir
  stor ska du minsann inte bo i hus som du gjorde under uppväxten.
  Det var alldeles för äckligt med trädgårdsarbete som du tyckte var
  synonymt med insekter. Haru glömt de? Jag minns mycket
  väl.

 3. @mamma: Det har du helt rätt i mamma! Och det här med
  trädgårdsarbetet håller jag fast vid, det är lika äckligt
  fortfarande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *