Dag 2 – Nypremiär på Strandbadet.

Denna andra dag av semestern inleddes med en ljusgrå himmel, det var nästan att man kunde misstänka att regn var på ingång. Jag skyndade därför att kliva upp och gav mig sen ut på en morgonpromenad. Eftersom jag har jobbat hemma de senaste veckorna har jag kunnat få in den morgonrutiner, att ta en promenad efter att barnen lämnats och innan jag börjat jobba. En mysig rutin som jag hoppas kunna hålla i även under semestern, ett bra sätt att lyssna ikapp alla poddar om inte annat 🙂

Himlen sprack upp lagom till lunch men gott om moln har det ändå varit hela dagen. Trots det åkte vi ner till Strandbadet på eftermiddagen för att premiärbada lite. Alltså inte jag, men pojkarna! Strandbadet är en ganska stor kommunal strand i den här delen av Tyresö, i slutet av Strandallén, som under ett par år har varit stängd för renovering. När den nu är nyöppnad för säsongen har den flyttats cirka hundra meter åt höger, det är helt ny sandstrand, ny lång brygga, lekplats för barnen och lite gräsmatta för den som vill ha det. Bra strand helt enkelt! Jag är ju väldigt förtjust i Rakstabadet då det är så perfekt litet i storlek, men med tanke på vägbygget där ute vågar jag knappt åka dit. Det blir mao en del Strandbadshäng i år.

Pga av molnig himmel så var det väldigt lite folk på stranden idag. Trots det stötte Malte på ett par klasskompisar att leka fånga-fisk-i-håv med. Med Anton började besök ganska gnälligt då han tyckte att det var för sandigt. Han tyckte inte alls om hur sanden kändes under fötterna. Det tog alltså ganska lång tid innan han började uppskatta besöket men när det väl släppte visade det sig att han inte är en badkruka som sin mor. Kul att se!

Vi avslutade dagen med en glass på Claras och en pizza på grillen. Morgondagen ser ut att bjuda på regn men det blir semesterfeeling ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *