Dag 4 – Harlem, Central Park och en takbar.

Vi är inne på fjärde dagen i New York och jag och J är ganska överens om att det här är den bästa dagen hittills, troligtvis för att vi inte hade några förväntningar. Vi vaknade tidigt som vanligt, jag vaknade vid halv fem och kunde inte somna om. Frukost åt vi på Pret och promenerade sen till Times Square varifrån vi skulle ta tunnelbanan upp till Harlem. Just Harlem var en utflykt som vi egentligen inte hade tänkt ge oss ut på men lite spontant tyckte vi att det skulle vara kul att se, när vi ändå ville gå genom hela Central Park, så Harlem fick det bli. Att åka tunnelbana var ju dessutom en utflykt i sig! 

Framme uppe på 125th Street så var svenska Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster det första vi såg utanför t-baneuppgången. Hade vi inte känt till den sedan tidigare så hade vi nogmissat den totalt då den utifrån såg väldigt oansenlig ut. Kul ändå att Swedish meatballs finns representerat just i Harlem! 🙂 

Vi promenerade ner de cirka tjugo kvarteren utefter Malcolm X Boulevard. Husen här var lägre än söder om Central Patk, med en kyrka i nästan varje kvarter. Otroligt charmiga områden, väldigt sött samtidigt som det var lite ”rufft”. Vi gillade det båda två.

Och så kom vi då fram till Central Park, en given punkt på vår att-se-i-New-York-lista och holy moly vad vi inte blev besvikna! Londons Hyde Park (som jag f ö älskar) kan slänga sig i väggen, Central Park är allt underbart med Hyde Park gånger tio. Större, mer vatten, fler träd, backar, berg, skog, gräsytor och hemliga vrår. Helt underbart att gå runt här! Jag ska tillägga att vädret dessutom var med oss. Vi hade inte alls tyckt att det var lika härligt i trettiogradig värme men inatt slog det om ordentligt så termometern toppade nog på nitton grader idag. Väldigt behagligt att gå i! Och vi fick se ett frieri, bara en sån sak! Och ett brudpar! Sånt blir man ju glad av 🙂

Jag kunde inte sluta fota i parken. Hela tiden hittade jag ett nytt träd som var vackert. Här kommer några av dem!

Vi gjorde en avstickare från parken när vi kom i höjd med Metropolitan Museum of Arts, The Met, för att kika lite på den. Ganska mäktig.

Inne på Nintendobutiken där jag var tvungen att fota J som här tar sin resas ENDA bild. På Zeldasamlingen i glasdisplayen 🙂

På vägen tillbaka till hotellet tog vi omvägen via 1st Avenue för att titta på FN-byggnaden, lite cool som står där liksom helt själv istället för att som andra skrapor vara omgiven av – andra skrapor.

Med ett par blåsor rikare på fötterna kom vi tillbaka till hotellet på eftermiddagen, ganska trötta men samtidigt uppfyllda av allt vackert vi hade fått se under dagen. Vi slappade nån timme på rummet, eller mest jag egentligen, då J ägnade sig åt att provpacka vår resväska och sen konstatera att vi behövde köpa en till för att rymma all shopping. Men innan vi gav oss ut på jakt efter en sådan passade vi på att smita upp på takbaren på vårt hotell. Varje kväll har det varit köer och väntlista för att få komma upp, men nu när klockan var typ fyra på eftermiddagen var det lättare. Snabbt in, snabbt ut. Perfekt! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *