Dag 5 – Telegrafberget i Trinntorp.

Läcker utsikt, eller hur?! Jag vet inte om ni ser det men långt där borta i horisonten ser man Globen och till höger precis utanför bild står Kaknästornet. Den här bilden tog jag från toppen av utkikstornet på Telegrafberget i förmiddags. Direkt kopierat från Wikipedia så är är bakgrunden denna: (gör er beredda på lite kultur i bloggen)

”Berget heter Telegrafberget på grund av att där, på samma plats som det nuvarande utsiktstornet står, fanns under perioden 18 juni 1836 – 31 december 1858 en optisk telegrafstation. Stationen ingick i ett nät av stationer som sträckte sig från Mosebacke torg ut mot Furusund och Gävle i norr. Denna station utgjorde en förgreningspunkt.”

Malte var uppe i tornet för ett par år sedan tillsammans med sin farfar, men för mig, J och Anton var det en första. Vi tog bilen till Riddarstigen och ställde bilen där för att sen klättra upp till utsiktstornet. Egentligen ska man åka till Trinntorpsbadet och parkera där, iaf enligt Tyresö kommuns hemsida, men då vi misstänkte att Anton inte skulle orka med den längre promenaden därifrån, så tog vi Kajs tips och ställde oss på andra sidan berget istället. Bra beslut för Anton tröttnade halvvägs och blev buren resten av klättringen upp 🙂

Väl uppe blev besöket egentligen inte så långt men vi hann med utsiktskik, fika och kort lek. Malte sprang omkring som en galning vilket var lite läskigt då jag var rädd att han skulle ramla över rötter (harig? Kanske) och så ville såklart lillebror då springa efter vilket kändes ännu läskigare (harigt? Nä inte ett dugg) så vi gick ner ganska snart. Men kul att ha varit där till slut! 

I övrigt då? Mja dagen inleddes med ett besök från en poolsäljare. Det känns superkul att vi har bestämt oss för att bygga en, men det känns också urläskigt när jag tänker på vad som ska göras och vad det kostar. Men det kommer bli hur bra som helst till slut. Måste bara koppla av lite och tänka mer som min man. Det löser sig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *