Dagens första misslyckande – check!

Jag gillar ju som bekant att baka, speciellt eftersom J uppskattar det så! Imorse skulle jag åter visa honom att jag är en fantastisk sambo (fast det borde ju räcka med att jag städar upp efter honom och bär hans barn i nio månader) så jag bestämde mig för att baka scones. Jag gillar ju att baka. Speciellt Leilas scones som är sååå goda. Varför? Jo, det är råsocker i enligt receptet.

Jag tänkte prova något nytt och baka i varmluft, precis som Leila rekommenderar. Då skulle ju både värmen och tiden i receptet stämma för en gångs skull. Stort misslyckande! De blev helt svarta och fortfarande helt degiga inuti. J bestämde sig då för att visa mig vilken fantastisk sambo han är och gick således ner till Coopen och köpte bröd. Vi är ett bra team.

3 svar på ”Dagens första misslyckande – check!

  1. Använd inte varmluftsugnen när du bakar. Den bara torkar ut! Lita på mamma nu. En ångugn vore däremot helt idealiskt att ha men tyvärr sällan tillgänglig för oss vanliga. Minns att jag sagt att jag inte riktigt litar på Leila … Att dina scones blev svarta och ändå degiga inuti beror nog på att du hade för hög värme – du ska alltid ha lägre värme med varmluft än för vanlig ugn. Då hinner sconsen torka innan de blir brända!

  2. Men jag blir ju så störd! I sin kokbok så skriver hon att hon alltid använder varmluftsugn när hon bakar och att alla hennes gradanvisningar är för varmluft. Ändå så sket det sig! Mitt förtroende för Leila har naggats i kanten kan jag väl säga. Du kanske har haft rätt i henne hela tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *